Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanSaptu, 27 Juli 2013 11:06

Legana 47 Héktar

ITB Jatinangor Geus Diresmikeun

Ku Amra Iska
SN
Kampus ITB di Jatinangor. [Potret: wikimapia.org]

(SundaNews, Bandung) Kampus Institut Téknologi Bandung (ITB) di Jatinangor geus diresmikeun, Jumaah (26/7/2013). Legana gé leuwih batan nu aya di Jalan Ganésha Bandung. Babandinganana 23 héktar di Bandung banding 47 héktar di Jatinangor. Perenahna mah kampus ITB Jatinangor téh méh tatanggaan jeung kampus Unpad Jatinangor. Kira raratusan meter jarakna téh.

Ari enas-enasna mah ti sataun ka tukang gé ieu kampus téh geus dipaké. Kira 600 urang mahasiswa nu ngeusianna téh, tangtu jeung dosén tur staf kampusna deuih. Ngan sipatna informal kénéh. Ari ngadegna ieu kampus, teu leupas tina pangrojong ti Pemprov Jabar, jeung Kementerian Pekerjaan Umum; dina ngawangun asrama mahasiswa. Ti Koréa International Cooperation Agency (KOICA) wéh keur laboratorieum Cyber Security. Pakakasna pangeusi laboratorieumna ti KAIST, minangka institut téknologi nu sohor di Koréa Selatan.

“Lega lahan sahéktar téh paling copél tiasa ngawadahan 1.000 urang. Ku jumlah mahasiswa katut staf nu kapimilik ku ITB, lega kampus 23 héktar tos teu tiasa nampung deui. Ku kituna milari kampus séjén kanggé alternatif,” cék Réktor ITB, Akhmaloka, dina pangbagéana. Malah disaksian ku Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan jeung Menteri Pendidikan dan Kebudayaan, M. Nuh, deuih.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...