Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikKemis, 25 Juli 2013 14:53

Ayi Saparakanca Rék Ngawal Jangji Pulitik Rido

Putusan MK; Taya Pamilihan Deui dina Pilwalkot Bandung

Ku Amra Iska
SN
Geus jinek pasangan Rido meunang. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Putusan Mahkamah Konstitusi RI No. 87/PHPU.D-XI/2013 nétélakeun yén paménta genep pasang nu éléh dina Pilwalkot Bandung 2013, sangkan aya pamilihan deui, teu diwenangkeun. Ku kituna, pasangan M. Ridwan Kamil-Odéd M. Danial geus moal bisa dionggét-onggét deui minangka Wali Kota-Wakil Wali Kota Bandung 2013-2018, najan kari nunggu acara istrénan.

Dina nyanghareupan putusan MK, nu ngagugat geus jembar. Narimakeun sagemblengna. “Sadayana gé kedah mihormat kana putusan MK, sok sanaos tacan maos dadasar panampikna. Atuh ka nu kapilih, omat kedah ngawujudkeun sadaya jangji pulitikna. Sapertos nyanggakeun waragad hibah nu ageungna saratus yuta tiap taun, kalebet kanggé PKK kalih Karang Taruna masing-masing saratus yuta sareng kanggé lapang méngbal di unggal kalurahan,” cék salah sahiji calon nu ngagugat, Ayi Vivananda, ka wartawan.

Najan narimakeun kana kanyataan nu geus puguh, Ayi gé moal ngeureunan ketakna nu geus maneuh salila jadi Wakil Wali Kota Bandung. Salah sahijina haat miara walungan Cikapundung. “Tetep aktif dina meresihan Cikapundung mah. Sareng neraskeun pelatihan urban farming deuih, supados kaom ibu tiasa tetep pepelakan di buruan,” pokna deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...