Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikRebo, 24 Juli 2013 14:24

Kari Ngoclok Nomer Urutna

Sapuluh Pasang Calon Pikeun Pamilukada Garut 2013

Ku Amra Iska
SN
Ilustrasi. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Garut) Ngaliwatan rapat pléno, KPUD Kabupatén Garut nyindekkeun 10 pasang calon Bupati jeung calon Wakil Bupati Kabupatén Garut. Nu sapuluh pasang téa téh baris “tarung” dina Pamilukada Garut 2013. Demi nyindekkeun nu sapuluh pasang téa, KPU geus mentés unggal picaloneun dina haliah vérifikasi administrasi jeung haliah kaséhatan.

“Kawantu mecahkeun rékor Pamilukada di Garut taun ieu mah. Nu daftarna waé aya 27 pasang, boh anu ti partéy boh nu perseorangan. Nanging, dumasar kana Peraturan KPU Nomer 9 taun 2012, nya nu lolos téh sadayana mung 10 pasang,” cék Ketua KPUD Kabupatén Garut, Aja Rowikarim, ka wartawan.

Tina nu sapuluh pasang téh ngan genep nu dirojong ku partéy mah. Sésana nyorang jalan indepénden. Demi nu dirojong ku partéy, nyatana pasangan Agus Hamdani-Abdusy Syakur (PPP jeung PKB), Rudy Gunawan-Hélmi Budiman (Gerindra, PKS jeung PBB), Mémo Hérmawan-Adé Ginanjar (PDIP jeung Golkar), Saéful Anwar-Serli Besi (PAN jeung Hanura), Ahmad Bajuri-An An Kusmardian atawa Ananda George (Partai Démokrat), jeung Nadiman-Holil Aksan Umarzén (20 partéy nonparlemén).

Sésana, calon téh pasangan Dédé Kusdinar-Endang Suryana, Sirojulmunir-Iwan Suwarsa, Yamin Supriatna-Dadan Ramdani, jeung Dédi Suryadi-Déddy Supriyadi (Déddy Dorés).

Saméméh KPUD Kabupatén Garut nyindekkeun nu sapuluh pasang, kungsi aya hawar-hawar, yén ti sawatara calon téh ijazahna palsu. Tapi keur KPUD mah teu jadi halangan. “Mangga waé buktoskeun di pangadilan,” cék Aja tandes.

Anapon nomer urutna mah rék dikoclok. Numutkeun jadwal KPUD Kabupatén Garut, ngoclokna rék poé Kamis (25/7/2013). Laju disusul ku waktu kampanyeu tanggal 22 Agustus nepi ka 4 Séptémber 2013. Ari pamilihanana, ping 8 Séptémber 2013.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...