Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiJumaah, 19 Juli 2013 14:15

Kurang Pangrojong Pamaréntah

Héngkér Minat Maca, Penerbit Hantem Rugel

Ku Amra Iska
SN
Pulah-pilih méméh meuli buku. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Puseurna élmu pangaweruh téh buku. Kuduna, beuki réa nu sakola téh buku beuki payu. Ari dina kanyataanana, unggal taun nu bisnis penerbitan hantem rugel. Sapuluh persén rugelna téh deuih. Cék Kepala Promosi Buku DPD Ikatan Penerbit Indonésia (Ikapi) Jabar, Sumbodo, éta téh lantaran héngkérna minat maca balaréa.

Daya beuli masarakat beuki morosot deuih, bareng jeung undakna harega BBM. Harega buku jadi dianggap mahal. Jeung dina enyana, harega buku téh karéréaanana mah marahal. Antukna balaréa leuwih milih meuli pakéan atawa kadaharan tinimbang balanja buku.

Najan kitu kanyataanana, Sumbodo teu leutik haté enggoning ngalegaan pasar. Salah sahijina ngaliwatan program 1.000 pabukon di pikampungan. Ieu program gé lain teu boga tanjakan deih cenah. “Utamina pamaréntah kota/kabupatén kirang ngarojong kana ieu program. Kota Bandung wungkul nu tos katingal pangrojongna mah. Padahal ieu program téh sumpingna ti Pamaréntah Provinsi,” cék Sumbodo ka wartawan.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...