Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSenén, 15 Juli 2013 14:03

Daripada Kosong Teu Puguh

Imah Botol Ridwan Kamil Robah Jadi Galéri Seni?

Ku Amra Iska
SN
Imah Botol Ridwan Kamil. [Potret: Istimewa.]

(SundaNews, Bandung) Geus jadi katangtuan, mun geus diistrénan, Ridwan Kamil kudu dumuk di imah dines Wali Kota. Perenahna di Pendopo, Jalan Dalem Kaum. Atuh tangtu imahna, nu kaceluk imah botol, baris ditinggalkeun. Najan kitu, éta imah moal diantep sina kosong, cénah. Tapi rék dipatéakeun pikeun galéri seni atawa galéri poto.

“Kitu gé daripada nganggur. Margi tacan ngémut naha badé ditambutkeun atanapi diséwakeun ka nu sanés, da bilih teu tiasa ngamumuléna. Ari janten galéri mah balaréa gé tiasa sarumping kanggé ningalian karya seni nu aya,” cék Ridwan, Senén (15/7/2013).

Imah Ridwan Kamil téh perenahna di Cigadung, Kota Bandung. Demi nu matak ahéng, bilik éta imah téh maké botol tilas. Réana aya 30.000 botol. Ku sorangan dirarancangna gé deuih, kawantu dirina arsiték nu kakoncara. Malah ku alpukahna éta imah, meunang pangajén Green Design Award ti Asia Building Construction Information (BCI) dina taun 2009.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...