Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSalasa, 09 Juli 2013 14:23

Geus Tujuh Taun

Ketak Ayi Vivananda Dina Bulan Puasa

Ku Amra Iska
SN
Ayi Vivananda, Wakil Wali Kota Bandung. [Potret: fokusjabar.com]

(SundaNews, Bandung) Aya nu teu ilahar tina ketak Ayi Vivananda salila bulan puasa. Dibebut teu ilahar téh da arang langka pajabat nu daék mangmasakkeun keur masarakat nu kurang mampuh. Lain saeutik deuih, masakna téh. Kira keur 100 nepi ka 200 urangeun. Ari masakna ti jam 12 peuting nepi ka jam tilu janari, laju dibagikeun.

Ketakna kitu téh lain kakara sakeudeung deuih, da geus tujuh kali tepung jeung bulan puasa. Hartina geus tujuh taun. Pon kitu kénéh dina bulan puasa taun ieu, najan jabatanana geus méh béak, Ayi boga karep moal eureun mangmasakkeun keur salaurna masarakat nu kurang mampuh.

“Saur nu munggaran mah di bumi wé sareng bojo katut murangkalih. Nu masakna sepuh heula. Nembé dina dinten kadua sareng saterasna masak nyalira. Rupi-rupi, sapertos sayuran, hayam, daging sapi, lauk, sareng sajabina. Ari masak kanggé masarakat mah, margi katawisna, seueur nu saraum nanging teu tiasa salaur kalayan saé,” cék Ayi di Balé Kota ka wartawan, Salasa (9/7/2013).

Milih sedekah dina waktu saur téh sabab béda jeung waktu buka, cénah. Ari buka mah leuwih réa nu nyadiakeun, kaasup rupaning lembaga. Atuh ari geus dicontoan mah, harepan Ayi, ka hareupna bisa leuwih réa nu naluturkeun ketakna. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...