Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiKemis, 04 Juli 2013 15:11

Saméméh Eureun Daragang

Aksi Balaréa, Jalan Terahir Tukang Daging Hayam

Ku Amra Iska
SN
Nu demo ngaduruk kandang hayam. [Potret: news.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Geus méh leuwih ti sabulan harega daging hayam teu turun baé, puluhan padagang nu kawengku kana Persatuan Pasar dan Warung Tradisional (Pesat) Jawa Barat antukna ngajugjug Gedong Saté, geusan ngayakeun aksi balaréa. Pesat merih pamaréntah pikeun ngatur haharegaan. Mun henteu baé, réwuan padagang daging rék areureun jujualan, keur saheulaanan.

“Normalna mah pangaos hayam téh Rp 24.000,- dugi ka Rp 26.000,-. Samentawis ayeuna tos langkung ti Rp 30.000,-. Tangtos padagang mah rarugel da ongkos balanjana teu kagentosan, margi nu balanja ngirangan,” cék koordinator aksi, Yoyo Sutarya, Kemis (4/7/2013).

Daratangna ka Gedong Saté téh naraék kol buntung, bari mamawa kandang ayam. Malah—bakat ku ambek—sawaréh mah nepi ka ngégélan daging hayam atah-atah sagala. Aya nu ngabaleuleum hayam jeung kandangna deuih.

“Ieu mah pamundut nu terahir ka pamaréntah sareng DPRD supados saénggalna nganormalkeun pangaos hayam, sateuacan sasih siam. Pami teu ditedunan kénéh, kami sapuk baris mogok jualan,” cék Yoyo tandes.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...