Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiKemis, 04 Juli 2013 15:09

Tukang Hayam Tong Eureun Dagang

Sual Nangtukeun Harega Pasar, Pamaréntah Teu Boga Wewenang

Ku Amra Iska
SN
Férry Sofwan, Kepala Dinas Perindustrian dan Perdagangan Jabar. [Potret: jabarprov.go.id]

(SundaNews, Bandung) Nyanghareupan sikep padagang hayam nu rék areureun jualan, pamaréntah miharep éta paniatan teu nepi ka laksana. Lantaran mun jadi, tanwandé sasadiaan daging pikeun masarakat baris kapendet. Harepan pamaréntah téh ditepikeun ku Kapala Dinas Perindustrian dan Perdagangan, Férry Sofwan, basa nyanghareupan aksi balaréa di Gedong Saté.

“Padagang tiasa ngangluh ka DPRD, tapi tong dugi ka teu icalan, margi moal gaduh pangasilan. Sapanitén, ti nu ngingu mah hayam téh pangaosna mung Rp 17.500,- sakilo. Pami awis mah rupina padagang nu nyandak untungna ageung teuing,” cék Férry, Kemis (4/7/2013).

Anapon patali jeung paménta padagang, Férry nétélakeun yén pamaréntah teu boga wewenang dina nangtukeun harega. Sabab, sagemblengna harega mah dipasrahkeun kana mékanismeu pasar. Ku kituna, nya padagang pisan nu boga wewenang dina nangtukeun harega barangna.

“Kanggé bongbolonganana mah, paling pamaréntah tiasa nepangkeun padagang sareng nu sok ngaringu hayam supados narangtoskeun pangaosna. Pamaréntah gé tos ngalebetkeun komoditi daging hayam kana pasar murah. Di Kota Bandung mah ayana di opat titik,” pokna deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...