Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikRebo, 03 Juli 2013 11:03

Pilwalkot Bandung Lekasan, Kari Raména Gugatan

Ku Amra Iska
SN
Dalapan pasangan Cawalkot-Cawawalkot Bandung. [Potret: bandungreview.com]

(SundaNews, Bandung) Genep tina dalapan pasangan pamilon Pilwalkot Bandung 2013, kalayan resmi ngajukeun gugatan ka Mahkamah Konstitusi (MK). Nu genep pasangan téh yaéta Édi Siswadi-Érwan Setiawan, Wahyudin Karnadinata-Toni Apriliani, Wawan Déwanta-M. Sayogo, Ayi Vivananda-Nani Suryani, Budi Setiawan-Rizal Firdaus, jeung Bambang Setiadi-Aléx Tahsin. Minangka nu teu ngagugat téh pasangan MQ Iswara-Asép Dédi.

Sakumaha ditepikeun ku kuasa hukum sakumna nu ngajukeun gugatan, Rafaél Situmorang, berkas gugatan geus asup ka MK poé Salasa (2/7/2013), kira jam sawelas. Demi dadasar gugat téh duméh ngarasa teu sugema kana pagawéan KPU jeung Panwaslu Kota Bandung. Lantaran cék panalingaannana, aya laku ngarempak aturan pamilu ku cara rikip (terstruktur, sistematis, jeung terencana).

“Salah sawios conto palanggaran téh politik duit, kampanyeu hitam, sareng kampanyeu di saluareun jadwal. Malah ngalibetkeun aparat RW deuih. Ayeuna mah kantun ngantosan jadwal pasidangan. Numutkeun kana rencana, jadwalna baris kauninga dina tilu dinten ka payun,” cék Rafaél nandeskeun.

Mana wani ngagugat gé nu genep pasangan téh ngaku pada-pada boga bukti, saperti duit nu dipaké politik duit. Pon kitu saksi, aya ampir di unggal kacamatan, cénah.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...