Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSenén, 24 Juni 2013 12:55

Bupati Purwakarta: “Kudu Maksimal Ngokolakeun Seni Budaya di Purwakarta”

Festival Budaya ASEAN di Purwakarta

Ku Irawan
SN
Helaran Seni Egrang di Purwakarta [Potret: Irawan]

(SundaNews, Purwakarta) Dina raraga miéling milangkala Kabupaten Purwakarta, salawasna sok digelar rupa-rupa kagiatan. Pangpangna nu aya patalina jeung kasenian kabudayaan. Keur taun ieu, nu jadi jejerna nyaéta “Kemilau Cahaya Purwakarta Istimewa”. Ku hal éta, di sabudeureun Purwakarta ayeuna loba katingali lampu-lampu lampion nu dipasang boh di sisi jalan, luhureun jalan atawa dihareupeun gedong-gedong pamaréntahan jeung sajabana. Kagiatan kasenian kabudayaan méh unggal malem minggu di sababaraha tempat ti anggalna ogé sok rajeun aya, samodél atraksi égrang/ jajangkungan jeung pintonan kasenian lianna.

Minangka calagara puncakna milangkala Purwakarta nu ka 182, jeung Kabupaten Purwakarta nu ka 45, rék diayakeun Festival Budaya Asean dina poé Saptu 29 Juni 2013 ti jam 19.30 nepika réngsé. Direncanakeun Festival ieu bakal dirojong ku 10 nagara Asean, diantarana Indonesia, Thailand, Malaysia, Brunei Darusalam, Timor Leste, Laos, Kamboja, Vietnam, Philippines, Myanmar, Singapore. Iwal ti 10 nagara éta, bakal aya ogé utusan kasenian jeung kabudayaan ti 10 Provinsi di Indonesia jeung 10 Kab/ Kota di Jawa Barat.

Waktu diwawancara ku sundanews.com, Bupati Purwakarta H Dedi Mulyadi SH nyebutkeun, yén tujuan diayakeuna Festival Budaya Asean  pikeun ngawanohkeun Purwakarta ka sakuliah dunya ngaliwatan Asean. Dedi  nambahkeun, Purwakarta téh geus kaasup daérah investasi. Buktina loba jalma ti nagri deungeun nu geus ngamimitian muka rupa-rupa usahana di Kabupaten nu kiwari diluluguan ku Dedi. Ku kituna, sangkan kasenian kabudayaan nu aya di Purwakarta nambahan nilai investasi, kudu dikokolakeun sacara maksimal ku Pamaréntah Kabupaten Purwakarta bari dirojong ku sakumna masarakat.

Sakumaha warta nu dibéwarakeun ku Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Kabupaten Purwakarta, calagara dina Festival Budaya Asean teh dieusi ku: Karnaval Berkuda 50 Ekor + 80 Personil, Lampion Terbang 2000 siki di Situ Buleud, Pintonan Kasenian ti  10 Kab/ Kota, 10 Provinsi, jeung 10 Nagara Asean, pawai lampion jingjing  53.400 siki, jeung rupa-rupa kamonésan séjénna.  

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...