Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanRebo, 19 Juni 2013 15:04

Jurusan Basa Sunda Kaimpungan Nonoman Sunda

Ku Amra Iska
SN
Ilustrasi SBMPTN. [Potret: kabar24.com ]

(SundaNews, Bandung) Robahan kurikulum, ti nu saméméhna kana kurikulum 2013 nu ngaleungitkeun mata ajar Basa Sunda di sakola, teu nyengker barudak geusan nyuprih élmu di jurusan Basa Sunda. Malah sabalikna, nu milih jurusan Basa Sunda dina Seleksi Bersama Masuk Perguruan Tinggi Negeri (SBMPTN) 2013 leuwih réa, mun dibandingkeun jeung taun saméméhna. Paling henteu, kitu nu katangén di UPI jeung Unpad.

“Mutuh matak ahéng di Unpad mah, Jurusan Basa Sunda nu lima dugi sapuluh taun katompérnakeun sepi paminat téh kalah mingkin ningkat. Sanés janten pilihan cadangan deuih, tapi pilihan nu utama,” cék Réktor Unpad Ganjar Kurnia ka wartawan.

Dina SBMPTN taun 2012, nu milih jurusan Basa Sunda di Unpad téh kabéhna 380 urang, marebutkeun jatah nu ngan keur 100 urangeun. Ari taun 2013, nu daptar téh kabéhna 1.431 urang, sarua marebutkeun jatah nu keur 100 urangeun. Atuh nya kitu deui di UPI, taun 2012 nu daptar téh 250 urang, ngaronjat jadi 463 urang dina taun 2013. Ari jatah nu diparebutkeun téh ngan keur 80 urangeun.

Ku kituna, boh Unpad boh UPI, sarua miharep ieu perkara minangka totondén yén nonoman Sunda enya-enya misadar kana pentingna ngamumulé basa indungna.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...