Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikRebo, 19 Juni 2013 08:11

Poé Pamungkas Kampanye Pilwalkot Bandung

Pangajén Pikeun Barudak Nu Préstasina Nyongcolang

Ku Maruta Bayu
SN
Pasangan Ridwan Kamil-Oded Danial [Potret: Pikiran Rakyat Online]

(SundaNews, Bandung) Ridwan Kamil,  calon Walikota Bandung 2013-2018 anu dirojong ku  Gerindra jeung PKS, baris ngagelar kampanye dina poé pamungkas, Rabu (19/6/2013), ku cara masrahkeun pakakas méngbal ka opat pamaén barudak asal Bandung, anu mibanda préstasi nyongcolang fdi tingkat internasional.

Dina katerangan pers anu dikirim tim sukses RK,  éta pakakas téh dipasrahkeun ku lantaran tacan optimalna panitén ka para pamaén anu nyongcolang, padahal préstasina geus nyeungitan  masarakat Bandung.

Opat pamaén téh diantarana  Aleric jeung Reynaldi (duanana anggota tim nasional U-12), sarta Gian Zola Nasrullah Nugraha (Zola) jeung Beckham Putra Nugraha (Beckham).  Zola masih kénéh nyuprih pangarti di kelas 3 SMPN 48. Zola geus mindeng kapilih ngagabung jeung tim nasional U-13 taun 2011, U-14 (2012), sarta U-15 taun 2012. Malah Zola  kungsi kapilih jadi pamaén pinunjul Asia Pasifik. Basa 20 Mei 2013 kaliwat, Zola jadi hiji diantara pamaén pinilih di Indonesia anu patepung jeung  méga bintang Lionel Messi di Doha, Qatar.

Bekcham, adina Zola, préstasina teu éléh nyongcolang. Manéhna kungsi jadi anggota tim nasioanal  Indonesia U-12. Tahun ieu, Bekcham  jadi pamaén pinunjul jeung topskor tingkat nasional Danone Cup 2013. Minangka hadiahna, Bekcham rék miang ka London  2 Juli nu baris datang, miluan kejuaraan Danone dunia di Stadion Wembley, London.

Nurutkeun Ridwan Kamil, opat budak anu préstasina nyongcolang téh luyu pisan jeung susulukna: Bandung Juara. Jadi, masarakat Bandung kudu terus ngahontal préstasi, ulah peunggas harepan, sanajan minimna lapangan sepakbola di RW/ kelurahan.

Oded M. Danial baris méré sapasang sapatu anyar produk Nike jeung Adidas, sarta jersey asli Persib minangka klub kareueus masarakat Bandung.

Pasangan urut nomor opat ieu ogé, rarancangna baris ngagelar  orasi budaya dina seminar anu digelar ku BEM Fakultas Komunikasi Universitas Islam Nasional (UIN) Sunan Gunung Djati di Gedung Indonesia Menggugat. Seminar bakal ngaguar pasualan pamuda jeung korupsi, anu bakal ditilik tina sisi pulitik, hukum, nepi ka kabudayaan Sunda. Baris tampil jadi panyatur diantarana  Enjang AS, Ketua Jurusan Ilkom UIN Sunan Gunung Djati Bandung, Dhipa Galuh Purba (pemerhati budaya jeung dramawan Sunda), sarta Miftahul Malik (Redaktur KSM Galura).***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...