Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiAhad, 16 Juni 2013 17:21

Mahal ti Patanina Kénéh

Usum Hajat, Harega Cabé jeung Sayuran Lianna Undak

Ku Amra Iska
SN
Padagang cabe di pasar. [Potret: jambiupdate.com]

 (SundaNews, Ciamis) Undakna harega BBM mah karék hantem dipadungdengkeun di kantor DPR RI. Béda deui jeung haharegaan kabutuhan poko masarakat di pasar. Mimiti harega bawang nu terus disusul ku harega jéngkol nu nérékél saedeng-edeng téh. Kiwari bagéan harega cabé nu milu naék. Di Pasar Manis Ciamis upamana, harega cabé TW nu biasana Rp 30.000,- sakilo jadi Rp 50.000,-. Pon kitu deui cabé beureum kiriting, tina Rp 33.000,- sakilo undak jadi Rp 40.000,-. Ari cabé rawit héjo nu biasana Rp 12.000,- sakilo naék jadi Rp 20.000,-.

“Sanés waé barangna nu kirang, pangaos cabé naék téh, tapi tiasa waé gara-gara aya rencana undakna pangaos BBM. Kalihna ti kitu, tos biasa dina sasih Rajab mah seueur nu meryogikeun cabé da musim hajat, usum nu nikahkeun,” cék salahsaurang tukang sayuran di Blok A-261 Pasar Manis Ciamis, Wahyu (40), ka Tribun poé Minggu (16/6/2013).

Cék Wahyu mah harega sayuran liana gé milu naraék, ngan teu pati gedé. Kayaning kentang tina Rp 7.000,- sakilo jadi Rp 8.000,-; buncis tina Rp 5.000,- sakilo jadi Rp 8.000,-; wortel tina Rp 5.000,- sakilo jadi Rp 8.000,-; bawang daun tina Rp 7.000,- jadi Rp 10.000,-. Untungna, harega sayuran undak ti para patani kénéh, teu jiga harega jéngkol nu teu mere untung ka patani.

“Éta gé aya nu lungsur, pangaos sayuran téh, sapertos pangaos bawang bodas sareng bawang beureum. Bawang bodas nu tadina Rp 40.000,- sakilo lungsur janten Rp 20.000,-. Ari bawang beureummah lungsurna téh tina Rp 40.000,- sakilona janten Rp 30.000,-. Tomat ogé lungsur pangaosna, tina Rp 10.000,- sakilo janten Rp 6.000,-,” pokna deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...