Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikJumaah, 14 Juni 2013 07:32

Gamawan: Tumuwuhna Paindustrian Tong Ngagésér “Lumbung Padi”

Ku Amra Iska
SN
Menteri Dalam Negeri Gamawan Fauzi. [Potret: antara]

(SundaNews, Bandung) Jadi Gupernur hiji provinsi lain pagawéan énténg-énténg. Sok réa baé rambat kamaléna. Contona Gupernur jeung Wakil Gupernur Jawa Barat nu cik kénéh diistrénan, can gé naon-naon geus meunang pihapéan pancén ti Mendagri, Gamawan Fauzi. Salasahijina sual tata ruang wilayah.

“Provinsi Jawa Barat téh di Indonésia mah minangka nu pang legana, nyaéta 35 rébu héktar jeung padumukna 40 juta urang. Ku kituna beban ékologi jadi abot. Tinangtu peryogi kaparigelan dina penaataan ruang kalayan saé,” cénah di Gedong Merdéka, Asia Afrika, Kemis (13/6/2013).

Mun teu hade dina ngurus tata ruang, tanwandé baris réa bencana. Lain baé keur urang Jawa Barat kituna téh, da baris meuntas nepi ka Jakarta deuih. Najan kitu, dina lumangsungna pangwangunan, Gamawan Fauzi ogé ngingetan Gupernur sual Jawa Barat minangka “lumbung padi nasional”.

“Peindustrian hantem tumuwuh, réa alih fungsi deuih. Kahadé lali kana pasawahan. Ulah gara-gara pangwangunan dugi ka lahan sawah mingkin heureut. Jawa Barat mah taneuhna subur, caina cur-cor. Atuh dina nempatkeun di mana nu mantes geusan pangwangunan kawasan industry téh kalintang pentingna,” cénahna deui tandes.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...