Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanJumaah, 07 Juni 2013 10:25

Pamarentah Bakal Nyitak Buku Saban Taun

Dina Kurikulum 2013, Moal Aya Buku Nu Bisa Dipaké Deui ku Adi Kelas

Ku Hadi Seto
SN
Buku citak moal bisa "diwariskeun" [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Jakarta) Pamaréntah baris nyitak buku teks pelajaran kurikulum 2013 saban taun. Sabab, buku teks pelajaran hususnya pikeun sekolah dasar (SD) ukur bisa dipaké sakali. “Jadi, pencetakan buku teks pelajaran bakal dilaksanakeun saban taun,” kitu ceuk Kepala Pusat Kurikulum dan Perbukuan Badan Penelitian dan Pengembangan Kemdikbud, Ramon Mohandas di Kemdikbud, Jakarta, Rebo (5/6/2013).

Nurutkeun Ramon, pamaréntah bakal nyitak buku kalayan dibagikeun ka sakumna jumlah peserta didik sacara gratis. Pikeun  SD  kelas 1, disiapkeun 10 buku anu digunakeun salila dua seméster. Dalapan buku téma jeung dua buku agama. Kiwari  pamaréntah ngaliwatan Kemendikbud geus nyitak 5 buku keur semester 1, anu diwengku ku 4 buku téma jeung 1 buku agama.

Buku pikeun  SMP/MTs ngawengku agama, PKN, Bahasa Indonesia, Matématika, IPA, IPS, Seni Budaya, Prakarya, Bahasa Inggris, jeung Pendidikan Jasmani, Olahraga, dan Kesehatan. Demi pikeun  SMA/MA, aya salapan mata pelajaran anu wajib, tapi anu dicitak kakara tilu mata pelajaran, nyaéta Sejarah, Bahasa Indonesia, jeung Matématika.

Wakil Mendikbud Musliar Kasim nyebutkeun yén sasaran implementasi Kurikulum 2013 dina tahap awal baris diberlakukeun ka 6.325 sakola  SD, SMP, SMA, jeung SMK di 295 kabupatén/ kota di 33 provinsi.

Rincianna, pikeun SD diterapkeun di 2.598 sakola kelas 1 jeung 4, tingkat SMP 1.436 sakola pikeun kelas 7. Pikeun SMA lobana 1.270 sakola, jeung pikeun SMK lobana 1.021 sakola keur kelas 10. Jumlah anggaran implementasi Kurikulum 2013 gedéna Rp 829 miliar.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...