Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanJumaah, 07 Juni 2013 10:24

Nurutkeun PGRI, Kurikulum Pendidikan 2013 Teu Kudu Dipaksakeun

Ku Hadi Seto
SN
Kurikulum 2013 Moal Pibenereun [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Jakarta) Persatuan Guru Republik Indonesia (PGRI) nétélakeun yén mekanisme pelaksanaan kurikulum 2013 henteu jelas. Ku kituna, moal bisa  diterapkeun ku sakumna sakola dina taun ajaran anyar.

"Lamun dipaksakeun, kurikulum bakal ancur, lantaran kabéhanana tacan siap," kitu ceuk Ketua Pengurus Besar (PB) PGRI Pusat, Drs Sugito MSi ka wartawan, di AMC UMY. Ahad (12/5/2013).

Di sagédéngeun ti éta, anggaran pikeun ngalaksanakeun  kurikulum 2013 ti pamaréntah ogé henteu luyu jeung anu dipénta ku kementerian pendidikan dan kebudayaan (kemendikbud). Tina dana anu diajukeun Rp2,4triliun ku Kemendikbud, pamaréntah ukur nurunkeun dana  Rp880 miliar.

"Akibatna sasaran sakola anu nerapkeunm kurikulum ogé ahirna mah dikurangan. Upama baheula  30% di tingkat SD, mangka ayeuna dikurangan jadi jadi 5% , jeung di tingkat SMP ukur 30%," kitu pokna Sugito.

Ku munculna rupaning pasualan éta, PB PGRI ménta sangkan penerapan kurikulum 2013 sawates uji coba. Kemendikbud RI henteu perelu maksakeun pikeun nerapkeun kurikulum 2013. Salila satahun kahareup, Kemendikbud bisa ngayakeun évaluasi penerapan kurikulum.*** 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...