Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanJumaah, 07 Juni 2013 10:01

Bakal Ngawakilan Olimpiade Geografi Internasional di St. Petersburg, Rusia

Dimas Laksana Yudharaputra, Juara Olimpiade Sains Nasional

Ku Lia R
SN
Dimas Laksana Yudharaputra [Potret: Pikiran Rakyat Online]

(SundaNews, Bandung) Dimas Laksana Yudharaputra, siswa SMPN 5 Kota Bandung ngaraéh medali emas Olimpiade Sains Nasional (OSN) tingkat Sekolah Menengah Pertama (SMP) pikeun widang Ilmu Pengetahuan Sosial (IPS) di Batam, Kepulauan Riau. Dimas bisa ngéléhkeun  98 peserta séjénna ti 33 provinsi di Indonésia. Minangka juara nu ngaraéh medali emas, Dimas mibanda hak ngawakilan  Indonesia dina Olimpiade Geografi Internasional di St. Petersburg, Rusia.

Kepala SMPN 5 Kota Bandung, Yusup, nétélakeun yén kasuksésan Dimas téh lain baé ku lantaran kamampuh anu dicangkemna, tapi  ku ayana strategi anu dipaké ku Dimas. Dimas mémang mibanda peunteun hadé dina pelajaran matématika, kalayan ngahaja milih widang IPS ku lantaran minatna. Kitu ceuk  Yusup di rohangan gawéna, Jln. Sumatera, Kota Bandung, Rebo (5/6/2013).

Yusup ogé miharep sangkan  préstasi anu diraéh ku siswana, bisa ngahudang  motivasi  siswa séjénna pikeun ngahontal préstasi, boh di SMPN 5, pon kitu deui di sakola séjénna.

Kiwari Dimas keur tatahar pikeun miang ka Rusia. Pikeun persiapanna,  Dimas terus nyuprih pangarti, nambahan pangaweruh ngeunaan  peta jeung nagara-nagara di dunya. Sajabana ti éta, Dimas ogé baris meunang kasempetan pelatihan ti Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan, sarta nyiapkeun kamamphna nyarita basa Inggris, pangpangna pikeun  préséntasi.

Dimas, putra pasangan dr. Yudhaputra Tristanto jeung dr. Gustiara Yudha,  minangka  delegasi munggaran tingkat SMP ka  Olimpiade Geografi Internasional, nargétkeun pikeun ngahontal préstasi punjul ku ngaraéh medali emas.*** 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...