Bagikeun ka Lapak Facebook

Saha ÉtaJumaah, 07 Juni 2013 02:41

Puspita Wati, Pangusaha Éléktronik Nu Aub Dina Pop Sunda

Ku Maruta BayuLukman Hakim
SN
Puspita Wati [Potret: Istimewa]

Ari néangan kasugemaan batin mah tangtu baé henteu gumantung kana  cumponna harta banda. Kasugemaan batin moal kapanggih  satungtung tacan mibanda  kaimanan. Réa diantara anu tisukruk tidungdung nyiar kasugemaan ku cara babanda.  Tapi da moal pangih salila éta jalma jauh tina papagon agama. Kitu cenah  ceuk Hj. Puspita Wati, basa ngamimitian ngawangkong di imahna. 

Ngahaja LB nepungan Puspita ku lantaran ketakna dina milu miara kabudayaan Sunda. Puspita Wati téh salahsahiji biduan pop Sunda anu geus medalkeun albeum anyar kalayan babarengan jeung Bah Dadéng. Kalayan pangrojong ti kulawargana, Wati ancrub kana pop Sunda, milu ngaramékeun kahirupan pop Sunda.

Ari pamianganna lain sakadar keur nyiar kauntungan matéri. Nurutkeun Wati, ancrubna kana pop Sunda téh alatan resep wé kana budaya daérah.   Kilang kitu, Puspiwa miharep mugia baé miang tina karesepna téa, bisa milu ngamumulé seni Sunda anu dina jaman kiwari beuki kaléléd ku budaya maceuhna budaya deungeun. 

Nurutkeun Wati, hayang ngaréngsékeun hiji album pop Sunda téh  lain gawé babari. Perelu nataharkeun rupaning perkara. Ti mimiti modal, kamampuh, nya kitu deui  kasiapan anu sipatna non téknis, anu aya kalana teu katangen ti awal. Dina ngaréngsékeun album “Pasrah”, Wati merelukeun waktu kurang leuwih genep bulan. Wati ogé kakara réngsé medalkeun album anyar sababaraha bulan kaliwat. Nyatana Album  “Poe Kamari”. Wati  ngahaleuang lagu  “Lawon Bodas”, kalayan dibarengan ku Bah Dadeng.

Sapopoéna Wati kapeto jadi pengusaha dina widang  éléktronik. Kilang kitu, ari bakat kana seni mah da geus nyampak ti saméméhna. Matakna barang neuleuman lagu Pop Sunda, Wati kaitung gancang nyurupkeunana. Lamun Wati geus ngahaleuang lagu pop Sunda, sigana geus moal aya nyangka deui yén ieu biduan téh sabenerna mah pengusaha widang éléktronik. Waktuna manggung, nya tangtu baé jadi penyanyi. Atuh mangsana digawé, Wati jadi pangusaha profésional.

Basa ditalék kamandangna ngeunaan tingpucunghulna artis-artis pop Sunda anyar entragan ngora, Wati nétélakeun rasa kabungah. “Saé pisan. Abdi ngaraos bingah ngabandungan riabna penyanyi anom anu ngagaduhan kualitas punjul. Kanggo abdi mah sanés badé dianggap saingan, namung dianggap sobat. Bingah pisan upama tiasa sasarengan ngamekarkeun budaya sunda. Margi, ngamekarkeun budaya Sunda moal tiasa ku nyalira.  Meryogikeun rampak gawé sareng kakompakan.  Pop Sunda kedah nanjung di mancanagara, dipikawanoh tur dipikaresep. Hal éta téh henteu pamohalan. Margi, kasenian Sunda sanésna tos seueur anu dipikaresep.  Contona seni angklung , wayang golek, sareng sajabina,” kitu ceuk Wati.

Wati  mibanda angen-angen sangkan pop Sunda leuwih kakoncara di mancanagara, tug nepi ka pop Sunda téh bisa hirup jeung huripna.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...