Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSalasa, 04 Juni 2013 01:05

Surat Paréntah Palsu Kapusarda Jieunan Gilang

Geunjleung Sékte Seks Bébas di Bandung

Ku Maruta Bayu
SN
Ilustrasi: Sekse Seks Bebas di Kota Bandung [Potret: net]

(SundaNews, Bandung) Masarakat Bandung tingraringeuh tur réa nu ngarasa kagét ku geunjleungna béja ngeunaan sékte seks bébas. Leuwih ngaranjug deui ku lantaran sékte seks bebas téh “dilegalisasi” ku surat surat perintah No 041/019-C-Kapusarda, tanggal 31 Januari 2103. Sanajan ahirna pulisi mutuskeun yén éta surat téh palsu.

Éta surat ajakan seks bébas téh ditandatangan ku Kepala Pusarda Kota Bandung, Muhamad Anwar, lengkep maké stempel, jeung materai Rp 6.000. Puguh baé Muhamad Anwar langsung ngabantah geus ngaluarkeun éta surat teu uni.

Polrestabes Bandung netepkeun saurang tersangka, nyatana Gilang (26), anu diduga nyieun jeung nyebarkeun Surat Palsu Perintah Ritual Seks Bebas di Dinas Perpustakaan dan Arsip Daerah (Pusarda) Kota Bandung. Nurutkeun Kapolrestabes Bandung, Kombes Pol Abdul Rakhman Baso, anu dibarengan ku Kasatreskrim Polrestabes Bandung, AKBP Trunoyudo Wisnu Andiko, Gilang geus ditetepkeun jadi tersangka, sabada ngayakeun  penyelidikan jeung penggeledahan di imah pelaku, sarta mariksa 17 urang saksi.

Abdul nétélakeun yén motif Gilang nyieun jeung ngédarkeun surat perintah ritual seks bébas téh taya lian pikeun kauntungan dirina sorangan. Gilang  niru conto surat jeung stample ti pagawé  Pusarda. Sanggeus kitu, Gilang nitah ngerjakeun surat di warung internet.

Tina leungeun Gilang, pulisi ngarampas barang bukti mangrupa puluhan lambar keretas saperti fotocopy, print out, daftar hadir pagawé patali jeung ritual séks bebas. Sajabana ti éta, pulisi ogé ngarampas  2 unit komputer, jeung 3 lambar piagam ritual séks bebas. Gilang anu kiwari ngaringkuk di sel Mapolrestabes Bandung, diancam  pasal 263 dan atau 310 jeung atawa  311 KUHPidana, ngeunaan  pemalsuan surat jeung pencemaran nama baik, kalayan ancaman 6 taun dibérok.***


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...