Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSenén, 27 Méi 2013 21:57

Sakur Minimarkét kudu Boga STPW (Surat Tanda Pendirian Waralaba)

Ngaragangan Usaha Leutik, DPRD Bandung Ngatur Zonasi Minimarket

Ku Maruta Bayu
SN
Minimarkét pagilinggisik jeung warung laleutik [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) DPRD Kota Bandung bakal ngatur kalumangsungan waralaba di Kota Bandung. Hal ini taya lian pikeun nyiptakeun kapastian hukum keur nu méré jeung narima waralaba. Kitu sakumaha anu ditepikeun ku  Ketua tim Pansus Perda Waralaba Troyadi Lukas ngaliwatan sambungan telepon, Senén (27/5/2013).

Nurutkeun Troyadi, inyana narima laporan waralaba jenis minimarket téh ngadegkeun tokona jauh ka pamukiman penduduk. Di sisi séjén, lokasi minimarket nyatana pagilinggisik jeung warung laleutik.

"Dumasar kana laporan jeung hasil panalingaan, rék disusun zonasi ngadegna waralaba,” kitu pokna.

Dina prinsipnya, ceuk Troyadi kénéh, DPRD  hayang nangtayungan usaha leutik jeung henteu maéhan pangusaha.

Pikeun proyeksi ka hareupna, Perda waralaba bakal diluyukeun jeung Permendag No. 68 Taun 2012, anu ngawatesanan ukur 150 gerai di sakuliah Indonesia. Upama éta Perda geus kaluar, mangka sakur minimarket kudu boga STPW (Surat Tanda Pendirian Waralaba).

"STPW ieu nu baris ngadalikeun waralaba di Kota Bandung," pokna.

Dina raraga ngabahas  draf perda, Troyadi ngakukeun geus panggih jeung sababaraha nu méré jeung narima lisénsi waralaba.

"Kiwari masih keur ngabahas jeung nyukcruk katerangan sakumna pihak anu pakait jeung ieu pasualan," Troyadi mungkas wangkongan.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...