Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiAhad, 26 Méi 2013 14:45

Najan Kurang Inovasi, Bordél Tasikmalaya Mampuh Nembus Pasar Éropah

Ku Amra Iska
SN
Pagelaran Gebyar Fésyen jeung Kréativitas Muda di Tasikmalaya. [Potret: jabar.tribun.co.id]

 

(SundaNews, Tasikmalaya) Numutkeun data nu nyampak di pusat distribusi perdagangan nasional nu perenahna di Tanah Abang, Jakarta, bordél hasil kamonésan urang Tasikmalaya geus sumebar ka Asia, Timur Tengah jeung Éropah. Ngan, husus nu ka Éropah, jumlahna tacan pati réa.

“Bordél hasil kamonésan urang Tasikmalaya kaétang miskin dina inovasi modélna. Upamana dina milih warna, tékstur, garis-garis, motif kembang, sareng nu sanésna masih tuhu kana modél nu tos aya. Tos kaétang lawas deuih. Ku kituna, rada ahéng waktos uninga kana kanyataan réh bordél Tasikmalaya mampuh nembus pasar Éropah,” cék perancang busana Nuniek Mawardi, dina acara “Gebyar Fésyen dan Kréativitas Muda (GFKM)".

Dina acara nu lumangsung di Asia Plaza, Kota Tasikmalaya, Saptu (25/5/2013), téh katangén sawatara gegedén. Di antarana Dirjén Pemasaran dan Pariwisata Kamenterian Pariwisata jeung Ékonomi Kréatif (Kemenparektif), Hésti Réko Astuti; anggahota Komisi X DPR RI, Férdiansyah; Kapala Dinas Perdagangan jeung UMKM Kota Tasikmalaya, Hadian; pamajikan Bupati jeung Wali Kota Tasikmalaya; jrrd.

Numutkeun Nuniek, lumangsungna GFKM téh paling henteu méré harepan ka urang Tasikmalaya sangkan teu asa-asa dina ngaronjat inovasi modél bordélna. Atuh tangtu ka hareupna mah bordél Tasikmalaya nu nembus pasar Éropah téh bisa leuwih euyeub deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...