Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaRebo, 22 Méi 2013 15:21

LBH jeung Walhi Rék Ngagugat Pemkot ka Pangadilan Patali Baksil

Ku Amra Iska
SN
Aksi mertahankeun Babakan Siliwangi. [Potret: www.portalkbr.com]

 

(SundaNews, Bandung) Lembaga Bantuan Hukum (LBH) babarengan jeung Walhi Jabar rék ngagugat Pemkot ka Pangadilan Pangadilan Negeri Kelas 1 A Bandung patali Babakan Siliwangi. Anapon nu disorangna nyaéta mékanisme citizen law suit. Ngingetkeun kana waktu, gugatan baris diajukeun saméméh PT Esa Gemilang Indah (EGI) nancebkeun batu pangwangunan nu munggaran. Ieu tindakan téh minangka lajuning laku tina kagiatan aksi seni jeung budaya sawatara waktu ka tukang.

“Pémkot tos tambélar dina nohonan hak masarakat dina nyayogikeun ruang terbuka hijau, nu numutkeun kana aturan kedah nyumponan tilu puluh persén tina legana daérah. Ku kituna, mertahankeun Babakan Siliwangi minangka leuweung kota kalintang pentingna,” cék wawakil ti Walhi Jabar, Wahyu Widianto, Rebo (22/5/2013).

Lian ti éta, dina pandangan LBH jeung Walhi, Pemkot geus ngarempak hukum. Paling copél UU Nomor 26 Taun 2007 patali Penataan Ruang jeung PP Nomor 15 Taun 2010 patali Penyelenggaraan Penataan Ruang, UU Nomer 32 Taun 2009 patali Perlindungan jeung Pengelolaan Lingkungan Hidup jeung PP Nomer 27 Taun 2013 patali Izin Lingkungan jeung Mekanisme Perizinan Lingkungan Hidup.

“Pangwangunan kawasan Baksil téh parantos ngaheureutan legana ruang terbuka hijau. Kalihna ti kitu, Pemkot parantos milampah alih fungsi lahan, tina ruang terbuka hijau janten kawasan jasa,” pokna deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...