Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaPangajaran Basa SundaAhad, 12 Méi 2013 02:15

Kurikulum 2013, Kumaha Damang?

Ku Dadan Sutisna
SN
Murid SD keur dialajar di kelas [Potret: Maruta Bayu]

Sabada puyeng ku riceuyna urusan Ujian Nasional (UN), Ki Mendikbud bangun ngoréjat deui, aya hanca nu bisa jadi sawatara waktu kapopohokeun: Kurikulum 2013. Piraku meureun nepi ka bolay mah, najan nu nolak ti ditu ti dieu. Tadi teuing mun dibedokeun, da apan taun hareup mah kabinétna gé boa geus robah. Taun ieu hiji-hijina kasempetan keur némbongkeun ketak ka balaréa, yén pendidikan téh urusan penting jeung genting.

Tapi deuih, mun ngeunteung kana kajadian riceuwna UN, naha Kurikulum 2013 bakal hasil? Mangkaning apan UN mah ukur bagian leutik, ari Kurikulum, ngawengku rupaning aspék pendidikan. Tangtu réa nu cangcaya, ngurus UN waé teu bérés, atuh komo kurikulum? Kaayaan modél kieu, bisa jadi geus ti tangéhna nepi ka dapur Kemendikbud.

Kacaturkeun, jumlah sakola di Indonésia téa aya 147.609 SD, 35.501 SMP, 11.572 SMA jeung 10.685 SMK. Kemendikbud sabaraha kali ngarévisi jumlah sakola nu bari nerapkeun Kurikulum 2013. Nepi ka panuntung mah, cenah Kurikulum 2013 bari diterapkeun di 2.598 SD (1,7%), 1.521 SMP (4,2%), 1.270 SMA (10,9%), jeung 1.021 SMK (9,5%). Kitu gé deuih, bakal nilik heula kana infrastruktur di sakola. Nu baris ngalarapkeun Kurikulum 2013 téh nyaéta sakola éks-RSBI jeung sakola nu meunang akréditasi A. Terus tempatna deuih, nu sakirana deukeut ngajugjugna. Hartina di tempat nu mencil mah, najan sakolana alus gé, baris diliwat heula.

Ku lantaran jumlah sakola nu rék ngalarapkeun Kurikulum 2013 ngurangan (pisan, malah), atuh piraku anggaranana gé rék angger sakitu. Tina 2,49 Trilyun téh, anggaran Kurikulum 2013 ayeuna mah dipotong jadi 800 Milyar.

Omat, cék Ki Mendikbud, ieu téh lain uji coba. Tapi kurikulum nu ngeureuyeuh. Saheulaanan mah, sakitu wé jumlahna, kira-kira 3%-an tina sakabéh sakola. Hartina, mun jadi téh, taun ieu bakal aya 2 kurikulum nu dipaké ku sakola, Kurikulum 2013 jeung KTSP. Kurikulum 2013 mah husus keur sakola nu geus maju, sakola nu hadé, sakola nu méméhna disebut nginternasional. Naha nu kieu teu kalebet kana diskriminasi, Pa Menteri?

Kirim Koméntar tina Facebook

Koméntar (1)

iklanzoom.com

Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh media

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...