Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiRebo, 01 Méi 2013 18:42

Jurnalis Ogé Buruh nu Kudu Kacumponan Hakna

Ku Amra Iska
SN
Jurnalis milu aub jeung kaom buruh lianna. [Potret: regional.kompas.com]

 

(SundaNews, Bandung) Di antara réwuan kaom buruh nu ngaguruh di Gedong Saté téh nyelap sawatara jurnalis nu mancén gawé di Kota Bandung. Lain geusan ngoréhan warta wungkul ancrub aubna téh deuih, tapi milu bajoang jeung kaom buruh lianna pikeun merih nu jadi hak-hakna.

Enas-enasna mah jurnalis gé sabagéan tina kaom buruh kénéh. Pédah gawéna teu bisa jiga buruh pabrik lianna. Ieu pamadegan sahanteuna ditepikeun ku Pupuhu Aliansi Jurnalis Independen (AJI) Kota Bandung, Zaky Yamani.

“Réa kénéh wartawan di Bandung nu narima pangupah jiwa teu cumpon jeung UMK. Cindekna pausahaan média massa teu nganggap layak pagawéna. Padahal, pagawéan wartawan téh gedé résikona. Hanjakal pagawéanana teu meunang panangtayungan,” cék Zaky basa orasi.

Tina éta pamiangan, AJI Bandung merih sangkan pausahaan média massa merhatikeun nasib pagawéna. Upamana nohonan hak layanan kaséhatan, tunjangan hari tua, jeung jenjang karir kalayan écés. Anapon pikeun pausahaan média massa nu dumuk di Jakarta, upama boga koréspondén di daérah nu tacan kaasup pagawé netep; sahanteuna pausahaan méré honor basis, asuransi kaséhatan, klaim transportasi jeung komunikasi.

“Teu meunang dipilah-pilah. Kabéh kudu walatra. Pausahaan média kudu ngawangun iklim industrial nu séhat sarta merhatikeun hak-hak pagawéna,” cék Zaky deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...