Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiRebo, 01 Méi 2013 17:50

Dibagéakeun ku Polwan Gareulis

Miéling May Day, Réwuan Buruh Bandung Raya Tamplok ka Gedong Saté

Ku Amra Iska
SN
Nu naragih hak ka pamaréntah. [Potret: lensaindonesia.com]

 

(SundaNews, Bandung) Dina miéling poé pagawé sadunya, nu katelahna May Day, réwuan kaom buruh sa-Bandung Raya tumplek ka hareupeun Gedong Saté. Kituna téh lain pikeun pangangguran. Sabab ngahaja ngagelar démo ka pamaréntah. Demi paméntana; tong aya sistim gawé kontrak jeung pamaréntah tong tulus ngundakkeun harega bahan bakar minyak (BBM).

Geus jadi kailaharan di urang, nu démo téh sok dibagéakeun ku patugas kaamanan. Pon kitu kénéh démo pagawé dina poé Rebo (1/5/2013) téa. Nalika abringan pagawé anjog ka hareupeun buruan Gedong Saté téh, pihak kaamanan mah geus sayaga kalayan ariyatna.

Nu bisa kasebut pamandangan nu teu biasa téh harita pihak kaamanan nempatkeun 45 urang polisi awéwéna (polwan) di jajaran panghareupna, minangka pager betis. Gareulis deuih, anggahota Polwan Polrestabes Bandung téh. Tukangeunana aya ratusan anggahota Dalmas.

“Anggahota polwam  ngagaduhan peran minangka négosiator. Kalihna ti kitu, nu gareulis téh kanggé meper amarahna nu démo deuih. Polwan gé dirojong ku unsur Polri, TNI, sareng Satpol PP nu seueurna tilu réwu lima welas jalmi,” cék Kabag Ops Polrestabes Bandung, AKBP Diki Budiman.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...