Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolCék Bah EnyusSenén, 25 Maret 2013 03:55

Ngalawan Arab Saudi: Kuduna Sanggeus Unggul 1-0, Langsung Ngajak Enggeusan

Ku Bah Enyus

Méngbal ngalawan Arab Saudi mah tangtu matak kataji, ku lantaran réa gantar kakaitan. Geura wé ilikan deui warta-warta anu pikanyerieun ngeunaan nasib TKI di Arab Saudi, ti mimiti anu digadabah tug nepi ka anu dipancung. Éstuning bangsa urang téh dianggap babu ku urang Arab téh. Kilang kitu, saban usum munggah haji, teu weléh pagelek-gelek jamaah ti Indonésia anu rék ngalaksanakeun ibadah haji. Nu matak, wajar lamun réa nu gogonjakan nyebutkeun yén Pamaén Timnas éléh méngbal ngalawan Arab téh kulantaran pamaén Timnas bingung antara milih ngabéla tanah air jeung tanah suci.

Ku kituna teu héran lamun tikét pertandingan Timnas ngalawan Arab nepi ka ledisna. Béjana ladang tina ngajual tikét téh nepi ka 5 Milyar. Coba éta pikiran duit sakitu badagna asli ladang réréongan rayat Indonésia nu miharep sangkan Timnas bisa ngajungkelkeun Tim Arab Saudi. Hanjakal pisan, antukna éléh deui baé. Padahal Timnas téh geus bisa unggul mimiti anu digulkeun ku Boaz Saloasa. Tapi pamustunganana kalah éléh 1-2, sanggeus gawang Kurnia Méga dijebol ku Yahya Al Shehri jeung Yousef Al Salem. Matak geregeteun pokona mah. Padahal, mun Abah jadi pelatihna mah, basa geus unggul 1-0 téh mending enggeusan wé. “Geus cukup, teu kudu dituluykeun deui, watir bisi engké leuwih loba deui éléhna! Geus kaéra-éra, mending enggeusan baé!” Abah bakal nyarita kitu tah. Coba mun langsung ngajak enggeusan mah, pan Timnas unggul ngalawan Arab.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...