Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiRebo, 06 Fébruari 2013 19:34

PKL Kota Bandung Pasrah Sumerah Najan Dipindahkeun

Ku Amra Iska
SN
Salah saurang PKL di Kota Bandung. [Potret: Istiméwa]

(SundaNews, Bandung)  Ti mimiti poé Senén (11/2/2013), Padagang Kaki Lima di sabudeureun alun-alun Bandung rék ditartibkeun. Perenahna pisan mah nu aya di Jl. Dalem Kaum, di Taman Alun-alun, jeung sabudeureun Pendopo Kota Bandung. Ieu téh luyu jeung program pamaréntah Kota Bandung. Najan geus pada nyaho, tapi padagang tacan cindek rék diperenahkeun di béh mana.

Bakating ku bingung kumaha nya pilampaheun, para padagang ngan bisa pasrah sumerah kana nasib, gumantung kana kawijaksanaan pamingpin nu aya di pamaréntahan Kota Bandung. "Nya urang mah jiga orok , nurut baé. Pami téa mah kedah ngalih, nya kantun ngalih. Tapi da yakin hiji-hijieun waé mah bakal aya baé nu icalan di dieu téh, margi sesah urusanana pami nyangkut pangabutuh patuangan mah,” cék tukang batagor nu dihaminan ku padagang lianna.

Saéstuna, para padagang nyaho kana iber rék dipindahkeun téh tina koran. Ari ngahaja pajabat ngulampreng bari jeung ngabéjaan mah henteu aya. Mangkaning nu jarualan di sabudeureun alun-alun téh leuwih-kurang 800 urang. Tangtu kiwari can jelas nasibna.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...