Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSalasa, 22 Januari 2013 19:42

Pamaréntah Kudu Ngabebenah Tata Cara Jual-Beuli Sapi!

Padagang Daging Sapi Geus Dua Poé Teu Jualan

Ku Amra Iska
SN
Daging sapi di pasar, langka. [Potret: Istiméwa]

(SundaNews, Bandung) Sanggeus mulan-malén daging sapi langka di pasar, turug-turug dina ayana harega wuwuh teu daék jinek, antukna padagang daging sapi bedah amarahna. Atuh Asosiasi Pengusaha Daging dan Sapi Potong Indonésia (Apdasi) Jawa Barat kacida ceuceubna kana kaputusan Menteri Pertanian sual sapi impor.

Minangka rayat, poé Salasa (22/1/2013) Apdasi nepungan wawakilna di Komisi B DPRD Jawa Barat. Di gedong DPRD, Apdasi namplokkeun angen-angenna. “Kami meredih ka pamaréntah supados mukakeun lawang sapi impor tradding atanapi sapi pencit. Kalihna ti kitu pamaréntah Provinsi Jawa Barat kedah ngabebenah deui tata cara jual beuli sapi. Margi, kami yakin aya sawatara spékulan sareng kaom kapitalis nu ngulinkeun haharegaan daging sapi,” cék Yayat Sumirat minangka Sekjen Apdasi Jawa Barat.

Saéstuna, Apdasi geus eureun dagang salila dua poé. Mangkaning jumlah padagang daging sapi di Jawa Barat téh aya 10 rébu urang. Lain, lain pédah teu butuh duit, tapi bakating ku jéngkél. Numutkeun Yayat, para padagang rék eureun nepi ka Rebo (23/1/2013).

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...