Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSalasa, 15 Januari 2013 20:50

Saeutik-Saeutik PKL Kota Bandung Bakal Diperenahkeun

Ku Amra Iska
SN
Salah saurang PKL di Kota Bandung. [Potret: Istiméwa]

(SundaNews, Bandung) Beuki lila padagang kaki lima (PKL) di sabudeureun Kota Bandung beuki pasesedek baé. Ieu perkara terus jadi pikiran Pamaréntah Kota Bandung. Babakuna dina néangan tarékah enggoning mémérésna, sangkan teu terus ngaheureutkeun jalan. Pikeun nu munggaran, PKL diperenahkeun di Alun-alun jeung Jl. Merdéka heula. Kahareupna tangtu bakal dipindahkeun deui ka tempat nu leuwih merenah.

“Engkéna payuneun Pendopo, payuneun rumah dinas Walikota, sareng payuneun Masjid Agung, bakal bébas PKL. Kanggé samentawis mah padagang di sabudeureun Masjid Agung baris dialihkeun ka wewengkon Dalem Kaum. Anapon PKL nu di Jl. Merdéka, minggon payun sim kuring bakal nepangan aranjeunna,” Wakil Walokota Bandung, Ayi Vivananda, nétélakeun ka wartawan, Salasa (15/1/2013).

Saéstuna merenahkeun PKL téh teu bisa sakali jadi. Lian ti jumlahna nu réa, Pamaréntah perelu mikiran kalayan jembar sual paékonomian padagangna deuih. Tina data hasil ngumpulkeun Dinas Tata Ruang dan Cipta Karya (Distarcip) Kota Bandung, katohyan yén PKL di Jl. Merdéka téh jumlahna aya 70 padagang. Ku kituna, katambah jeung rupaning pasualan nu geus ditalungtik, Distarcip meunang kacindekan yén moal mungkin ngarélokasi PKL ka basement Alun-alun Bandung.

“Kaayaanana matak eungap sareng kirang oksigén. Ku kituna tiasa ngirangan nu balanja. Atuh Distarcip baris milarian modél nu pas dina desain penataan tempat dagang supados teu matak ngaganggu lalar-liwatna kandaraan,” cék Kabid Tata Bangunan Distarcip, Sumpena EM.

Najan katingalina bangga, tapi merenahkeun PKL kacida pereluna. Atuh pihak padagang gé ngarojong pisan kana karep Pamaréntah Kota Bandung téh. Paméntana, tempat nu diperenahkeun ku Pamaréntah téh kudu pantes jeung teu matak ngurangan kana beubeunangan dagangna.

“Kami siap diperenahkeun. Nanging tetep éta tempat kedah pantes. Upamana di lahan nu lowong nu tempatna pengkereun Pendopo,” cék Koordinator PKL Kepatihan, Taufik.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...