Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolCék Bah EnyusJumaah, 11 Januari 2013 03:59

Mangga Ngaleueut, Lalawuhna Kurikulum…

Ku Bah Enyus
SN
Pagedrugna omongan Pa Mentri [Potret: Istimewa]

Éta Pa Mendikbud, mani kolu nyaruakeun kurikulum jeung kadaharan. Kitu ku kira-kira mah nu kaharti ku abah, basa M. Nuh diajakan ngawangkong ku si geulis Nazwa Sihab dina acara Mata Nazwa. Coba wé bandungan salahsahiji dialogna:

Nazwa: "Mengapa Bapak harus tergesa-gesa menerapkan kurikulum ini pada tahun 2013?"

M. Nuh: "Karena akan ada jutaan siswa kita yang tidak dapat menikmati menu paling bagus yang kita sajikan sekarang."

Haduhhh…. Éta aya ku teu nyararambung. Kurikulum jeung kadaharan mah saluranna béda. Kurikulum mah urusanna jeung uteuk sarta haté. Ari kadaharan mah apan lumpatna kana beuteung. Abah ogé anu sapopoéna di lembur, asa moal kungsi pahili. Maksud téh piraku abah rék nyayur kurikulum keur deungeun sangu? Leunca ogé balatak kénéh keur karédokeun baé mah, moal kudu ngaréndos kurikulum sagala.

Sangkilang anu tingjorowok ti saban lembur, sangkan basa Daérah kudu diasupkeun kana Kurikulum 2013, éhhh éta Pa Mentri haré-haré wé. Dianggapna jurig jarian meureun anu protés téh, da Pa Mentri mah nyebutkeunna ogé “Tidak ada seorang pun yang dengan tegas menolak Kurikulum 2013”. Keuna pisan kana lagu Rhoma Irama:

 

Téréngténg téng…

Tak buta dua mata, namun tiada melihat…

tiada tuli telinga namun tiada mendengar…

Téréngténg…

yang buta

Téréngténg

Téréngténg

yang buta mata hatinya…”

Kakara ogé sababaraha waktu kaliwat, Nazwa ngabahas ngeunaan “kedangkalan” basa ngawangkong jeung Rhoma Irama. Ah, ari ceuk abah mah Rhoma Irama mah pararuguh pinter nyieun lagu… nepi ka abah kagégéloan ku lagu-laguna.  Malah lain abah wungkul, da jutaan masarakat Indonésia loba nu mikaresep lagu-laguna. Pantes… pantes pisan mun Rhoma jadi Raja Dangdut téh.

Ari M. Nuh? Ceuk abah mah ieu nu cocok disebut dangkal téh. Indikasina, coba bandungan cara nyieun babandinganna ogé kalintang teu nyambung ari kurikulum dianggap kadaharan mah. Kadua, tingali wé gedé wadulna. Jalma sakitu réa anu protés, dianggap euweuh nu nampik saurang-urang acan. Dina jaman keterbukaan informasi siga kiwari, masih kénéh nyoba-nyoba ngabohong. Atuh puguh loba nu nyéréngéh. Tapi lumayan lah, engké saatos pangsiun tina mentri, cocok jadi tukang ngabodor. Kitu ogé lamun salamet tina bui. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...