Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanKemis, 10 Januari 2013 21:04

RSBI Leungit, Teu Jadi Sual

Ku Tirta Jaka
SN
Jaja Ahmad Zaénudin, Kepala SMPN 1 Kuningan. [Potret: Tirta Jaka]

(SundaNews, Kuningan) Parobahan Rintisan Sekolah Bertaraf Internasonal (RSBI) ku Mahkamah Konstitusi (MK) teu matak ngaruntagkeun sumanget RSBI nu geus aya. Paling henteu, kitu nu lumangsung di Kabupatén Kuningan. Sabab RSBI taya lian ti pikeun ngaronjatkeun ajén atikan.

“Sual dileungitkeunana  RSBI henteu kedah dijantenkeun pasualan. Nu penting kumaha carana sangkan  mutu pendidikan tiasa ngaronjat,” Ceuk Kepala  SMPN I Kuningan, Jaja Ahmad Zaénudin ka SundaNews, Kemis (10/1/2013).

Najan kitu, ceuk Jaja, pihakna moal gancang-gancang ngarobah program nu kiwari keur dikeureuyeuh. Lian ti rék ngadagoan heula juklak jeung juknisna ti pamaréntah puseur, ogé ngadagoan réngséna taun ajaran. 

“Sim kuring tuhu kana aturan pamaréntah. Tampa labél RSBI gé mutu pendidikan mah tetep kedah dironjatkeun,” pokna Jaja.

Pon kitu kénéh nu dikedalkeun ku Kepala RSBI SMKN 3 Kuningan, Asép M. Nuh. Cék manéhna, leungitna RSBI henteu dijadikeun bangbaluh. Sual ngaran atawa labél, éta mah minangka salah sahiji ukuran. Sabab, minangka sakola kejuruan, SMKN 3 Kuningan  boga tanggung jawab pikeun nangtukeun lulusanana sangkan mibanda kaahlian dina widangna.

“SMKN 3 Kuningan mémang lebet kritéria RSBI. Prinsip sim kuring mah sanés RSBI-na tapi kualitas siswa lulusan SMKN 3 Kuningan aya gunana di masarakat,” ceuk Asép M. Nuh.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...