Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhKemis, 10 Januari 2013 00:44

Lalakon “Bandéra Tibalik” di Gedong DPR/MPR RI

Ku Yatun Romdonah Awaliah
SN
Bandera Polandia, ampir disangka tibalik [Potret: Dadan Sutisna]

 

Ieu mangrupa bagéan tina lalakon “Aksi Budaya di DPR/ MPR RI, Jalan Gatot Subroto, Jakarta, Senén (7/1/2013), anu digelar ku rupaning pakumpulan ti sawatara sékésélér kalayan ngahiji dina beungkeutan “Forum Peduli Bahasa Daérah”.

Moal dicaritakeun kumaha-kumahana nepi ka bisa asup ka Gedong Wakil Rayat mah. Pokona mah nyaho-nyaho geus anjog wé ka lanté 14. Mani asa lénglang pisan titingalian téh. Bubuhan tina 22 lanté, nya lanté 14 pisan anu kaitang pangstratégisna rohangan. Nyanghareup langsung ka Gedung Nusantara II jeung III, anu sok dipaké sidang paripurna. Jaba sakuriling komplék parlemén oga atra pisan kaciri.

Rohanganna kaitung pangnenggangna. Jadi, informasi nu nepi ka lanté 14 téh sakapeung sok telat. Jadi, lamun aya kajadian nanaon téh rada hésé tepina. Kitu deui lamun aya nu démonstrasi di hareupeun gedong DPR, nu kaciri téh lain jelema anu keur démontrasi, tapi katingalina ukur siga sireum. Sabalikna, informasi ti lanté 14 Gedung Nusantara I ka Gedong Nusantara II, jeung III ogé hésé nepi, sanajan gedongna pagigir-gigir.

Harita, barang anjog ka lanté 14 téh langsung milu ka cai, tuluy sasarap. Saréngséna sasarap, karérét Pa Arie, salahsahiji staf anggota komisi II keur ngahuleng tina jandéla bari mangpengkeun paneuteupna ka luar. Bréh, bandéra nu dipasang di hareupeun Gedong Nusantara II.

“Neng, tingali geura itu bandéra téh tibalik. Mun kapanggih ku wartawan mah sigana bakal ramé tah, pimasalaheun,” pokna bari nunjuk ka lebah bandéra anu keur meujeuhna kékélébétan katebak angin.

Enya,  aya dua bandéra anu ngélébét. Nu hiji mah mérah-putih, tapi bandéra nu hiji deui mah putih-mérah, tibalik. Geus kitu mah sarohangan téh ngadadak sahéng, majar bandéra di hareupeun Gedong Nusantara II salah masang. Saréréa manghariwangkeun aya wartawan nu moto, sarta tuluy diberitakeun.

Ku kituna, Dani, salah sahiji staf, langsung tuturubun turun, rék ngabéjaan ka nu keur tugas di Gedong Nusantara II. Tapi saréréa hanjelu, ku lantaran bendéra tacan dibenerkeun waé. Tug nepi ka Dani datang deui ka lanté 14, éta bandéra masih kénéh dina kaayaan tibalik.

“Kacapé-capé lulumpatan jauh. Lain tibalik, tapi ngahaja dibalikeun! Sabab, aya délégasi parlemen Polandia jeung dubesna nu milu sidang paripurna,” kitu pokna Dani bari ngahégak.

Atuh geus kitu mah,  di rohangan téh tingcakakak. Mémang geus jadi tradisi di Gedong DPR RI, upama  aya tatamu agung ti nagara séjén, mangka bandéra nagarana dipasang di hareupeun gedong Nusantara II, minangka hiji penghormatan. Harita, kabeneran aya delegasi parlemen Polandia, Krzystof Klosowski jeung dubes polandia keur Indonesia anu milu sidang paripurna.***


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...