Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanJumaah, 28 Désémber 2012 02:12

Wapres Ngaintervensi Tim Kurikulum 2013

Ngaleungitkeun Basa Daérah, Kurikulum 2013 Ngarempak UU Sisdiknas

Ku Yatun Romdonah Awaliah
SN
Ngadiskusikeun Kurikulum 2013 di UPI Bandung [Potret: Yatun]

(SundaNews, Bandung) Dina raraga nutup taun 2012, UPI ngayakeun acara diskusi fokus grup "Refleksi Akhir Tahun" kalayan jejer bahasan Kurikulum 2013, di Isola Resort, Rebo (27/12/ 2012). Ieu diskusi téh pesertana diwatesanan, ukur diluuhan kurang leuwih ku saratus peserta, nyaeta para Dekan, direktur/direktorat jeung para Guru Besar UPI.

Nu jadi panyatur nyaéta Prof. Dr Sunaryo Kartadinata salaku rektor UPI, Dr (HC) Popong Otje Djundjunan salaku anggota Komisi X DPR Ri, jeung Cecep Burdansyah salaku wawakil ti media masa, kalayan moderator Prof Dr. Karim Suryadi.

Nurutkeun Sunaryo, kurikulum 2013 téh ngarempak pasal 1 ayat (1) UU Sisdiknas, margi teu ngayakeun heula kajian jeung riset anu jero tur teleb soal arah pendidikan. Kitu deui nurutkeun Popong, Fraksi Golkar ti awal boga sikep nolak éta kurikulum 2013, tur rék bajuang sangkan ulah waka dilatapkeun satungtung tacan aya kajian anu komprehensif.

Sedengkeun nurutkeun Cecep Burdansyah, tina 77 pasal UU Sisdiknas, kurikulum 2013 geus ngarempak 7 pasal UU Sisdiknas lantaran teu nyantumkeun basa daérah, jauh tina semangat Unesco anu netepkeun saban 21 Februari minangka basa indung sadunya, sarta ngarempak Deklarasi Universal Hak Asasi Manusia (DUHAM) PBB anu unina tiap nagara kudu ngahargaan wargana kana hak budayana.

Dina éta kasempetan, aya Prof. Dr. Anna Permanasari, M.Si, sakalu salah sahiji anggota tim pengembang kurikulum 2013. Nurutkeun Anna, tim pengembangan kurikulum téh sabenerna geus ngayakeun riset ti taun 2007 kénéh. Tapi dina proses final, tim  kadatangan ku Wakil Presiden Budiono, Wakil Mentri, jeung salah saurang Dirjen, anu saterusna  ngainterpensi.

"Saleresna kurikulum 2013 nu ayeuna héboh téh sanes dumasar kana hasil riset tim pengembangan, sanes dumasar kana pamikiran anggota tim deuih, tapi dumasar kapalay anu tiluan téa, kalayan pertimbangan incu wapres sareng seueur incu pajabat upami sakola beurat nyanyandak kantong margi eusina pinuh ku buku," ceuk Anna

 

Kacindekan tina hasil diskusi ieu nya éta Kurikulum 2013 ulah waka dilarapkeun satungtung teu dikaji jeung dirobah.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...