Bagikeun ka Lapak Facebook

Saha ÉtaSaptu, 22 Désémber 2012 23:31

Nyayagikeun Buku-buku Nu Bisa Diinjeum Kalayan Gratis

Uwa Sas jeung Rumah Baca Buku Sunda

Ku Maruta Bayu
SN
Uwa Sas naratas Rumah Baca Buku Sunda [Potret: Maruta Bayu]

Uwa Sas téh kalintang dalit jeung buku. Malah ku nyobat-nyobatna jeung buku, Uwa Sas ahirna muka “Rumah Baca Buku Sunda Jeung Sajabana”. Mimitina mah ukur pabukon kulawarga. Tapi lila-lila, éta pabukon dimekarkeun jadi pabukon umum. Saha baé bias nganjang ka “Rumah Baca Buku Sunda Jeung Sajabana”, maca buku-buku anu disayagikeun tur bias diinjeum. Hiji-hijina sarat pikeun nginjeum buku di “Rumah Baca Buku Sunda Jeung Sajabana” nyaéta bukuna kudu dipulangkeun deui.

“Rumah Baca Buku Sunda Jeung Sajabana” diadegkeun bulan Januari 2004. Rada béda jeung taman bacaan. Rumah baca, pikeun Uwa Sas, mangrupa hiji tempat keur ngabagi pangaresep dina widang maca buku. Mimitina, buku-buku henteu ditambutkeun. Tapi saterusna mah aya nu sok nambut, antukna sok ditambutkeun kalayan diwatesan paling lila tilu poé. Bédana jeung taman bacaan, di Rumah Baca Uwa sas mah nambut buku téh gratis, “Da puguh diniatkeunna siga kitu...” saur Uwa Sas anu sapopoéna jadi kuncén (moderator) Kusnet (Komunitas Urang Sunda di Internet). 

Koléksi-koléksi buku di ieu rumah baca anu lokasina di Komplek Perumahan Margawangi, Jl. Margawangi VII No.5, Bandung, dihususkeun buku Sunda. Kilang kitu, henteu kabéhanana ngagunakeun basa sunda. Sabab aya ogé buku nu ngagunakeun basa asing, saperti basa Inggris, Belanda, Prancis, jsté. Tapi ari eusina mah dihususkeun ngeunaan Sunda, boh sastra, sajarah, atawa hal naon baé nu patali jeung kasundaan.

Buku-buku di “Rumah Baca Buku Sunda Jeung Sajabana” ti nu pangkandelna nepi ka anu pangipisna aya 6500 judul. Husus nu ngagunakeun basa Sunda, jumlahna aya 2500 judul. Dina kamekaranna, ditambah deui ku buku nu sipatna umum, tapi tetep patali jeung sastra, budaya, agama, humaniora, ditambah ku komik anu nurutkeun Uwa Sas pipanteseun dibaca ku barudak.

Di Rumah Baca Uwa Sas nyampak buku-buku anu umurna kaitung geus kolot, saperti buku-buku wawatjan, pantun, tug nepi ka kamus Sunda-Inggris (Jonathan Rigg,  “Dictionary Sunda Language”,  1862).

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...