Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhJumaah, 21 Désémber 2012 02:12

Ani Sukmawati, Tembang keur Si Jabang

Ku Maruta Bayu
SN
Ani Sukmawati, keur kakandungan tilu bulan [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) Juru tembang Ani Sukmawati tampil jadi peserta Pasanggiri Tembang Sunda Cianjuran (PTSC) XX di Gedong Kasenian Sunan Ambu, STSI Bandung, Jl. Buahbatu 212 Bandung, Jawa Barat (20/12/2012). Salaku peserta anu difavoritkeun jadi juara, penampilan Ani kaasup anu dianti-anti ku sakur nu lalaho. Sanajan minton pamungkas dina poé kahiji, penonton sabar nganti giliran Ani.

Saméméh minton, SundaNews nepungan Ani di rohangan peserta. Ani téh keur kakandungan. Ayeuna umur kandunganna kakara tilu bulan.

“Abdi téh nuju meujeuhna mabok…” kitu ceuk Ani ka SundaNews. Kilang kitu, Ani nétélakeun kasiapanna tampil maksimal dina émprona manggung.

Barang giliran Ani minton, réa nu saméméhna di luareun gedong kasenian muru ka jero gedong pikeun milu nyaksian pintonan Ani. Mangsa Ani keur minton, sababaraha kali Ani nyepengan lambutna. Sigana jabangbayi ngagurinjal. Kilang kitu, henteu ngalantarankeun konséntrasi Ani kaganggu. Bari nyepengan lambutna, Ani ngagalindengkeun tembang narangtang rancag, papantunan kaléon, jemplang ceurik, rarakitan degung, rengganis, panambih bayu-bayu.

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...