Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanAhad, 09 Désémber 2012 20:22

Penandatanganan MoU jeung Pelatihan Pédagogi

Pikeun Ngaronjatkeun Kamampuh Guru, UPI Gawé Bareng jeung Yayasan DÉL

Ku Yatun Romdonah Awaliah
SN
Penandatanganan MoU antara pihak UPI jeung Yayasan DÉL. [Potret: Yatun Romdonah Awaliyah]

(SundaNews, Bandung) Fakultas Pendidikan Matématika dan Ilmu Pengetahuan Alam Universitas Pendidikan Indonésia (UPI) ngayakeun gawé bareng jeung Yayasan DÉL. Lian ti penandatanganan MoU, acara gawé bareng gé lumangsung dina wangun “Pelatihan Pedagogi MIPA Berbasis Higher Order Thinking Skills (HOTS)”. Acara nu digelar poé Saptu (8/12/2012) nepi ka Saptu (15/12/2012) téh tempatna di Ruang Rapat Gedong JICA FPMIPA UPI.

Dina éta acara, Dékan FPMIPA Prof. Dr. Asép Kadarohman nétélakeun yén penandatanganan MoU téh minangka bukti tina prosés gawé bareng nu geus dilakukeun salila ieu. Anapon nu jadi adeg-adeg ayana pelatihan pédagogi MIPA mah nyaéta kasadaran kana pentingna kaparigelan mikir tingkat tinggi.

“Kiwari penting pisan kamampuh sumber daya manusa nu boga kualitas unggul dina widang sains jeung téknologi. Ku kituna, nya ngayakeun pelatihan kalayan dibarengan ku ngemekarkeun panalungtikan murid jeung guru. Sedengkeun program kamitraan nu dirancang téh minangka léngkah stratégis pikeun kapayunna, sangkan tuluy-tumuluy bisa ningkatkeun kaunggulan dina program atikan di SMA Unggulan DÉL,” ceuk Dékan FPMIPA nalika mapag peserta pelatihan.

Satuluyna, Ketua Pengurus Yayasan DÉL Ir. Patuan P. Simatupang MCRP nerangkeun sual SMA Unggulan Yayasan DÉL. Cék Patuan, SMA Unggulan DÉL téh perenahna di Désa Sitoluama Laguboti, Kabupatén Toba Samosir; Jl. Sisingamaraja, Sumatera Utara. Anapon kantor puseurna di The East Building Lanté 20 Suite 7, Jl. Dr. Ide Anak Agung Gde Agung Kav. E.3.2 No.1 Jakarta 12950. “Numutkeun falsafahna mah nami DÉL téh hartosna pamingpin nu léngkahna salawasna di hareup,” cénah.

Patuan gé nétélakeun yén tarékah ngaronjatkeun kualitas guru téh bisa ku cara roadshow ka paguron luhur. Saperti Undip, UGM, ITB jeung UPI. Harepanana, pangaweruh para calon guru leuwih jembar, utamana dina widang élmuna séwang-séwangan.

Kadatangan Yayasan DÉL meunang pangbagéa ti Pembantu Réktor Bidang Kemahasiswaan jeung Kemitraan UPI, Prof. Dr. Dadang Sunendar, M.Hum, deuih. cék Dadang, naon nu dilakukeun ku pangurus Yayasan DÉL téh geus tepat, sabab FPMIPA UPI milangka salah sahiji fakultas pangalusna tur jadi kareueus UPI.

“Seueur lembaga nu ngajengkeun gawé bareng sareng UPI. Dina prinsipna, sadayana dibagéakeun kalayan daréhdéh. Sajaba ti FPMIPA aya fakultas lianna nu bisa diajak gawé bareng, sasperti FPBS, FPEB, jsb. Tos janten tanggel waler sareng fungsi UPI pikeun ngalaksanakeun pangabdian ka masarakat. Jadi mangrupa hiji kabagjaan pami para guru sakola unggulan tiasa ngaronjatkeun kamampuhna ku cara ngiring pelatihan nu diayakeun ku UPI. Sok sanaos waktuna singket, tapi mugia tiasa ngahasilkeun hiji hal nu positif ka payunna,” cénah.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...