Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhJumaah, 30 Novémber 2012 18:57

Gara-Gara Facebook, Wanoja Ngora Dikerem di Kamar Ku Jajaka

Ku Amra Iska
SN
Ilustrasi [Potret: Turi Syahdarina]

(SundaNews, Bandung) Geus lila dipadundengkeun yén dunya maya téh mawa mangpaat jeung madarat. Mangpaatna, nyaéta bisa ngaringkes dunya nu sakieu legana jadi ngan salega monitor, boh monitor komputer boh monitor hand phone. Hayang nyaho béja itu-ieu gé kari maluruh baé. Teu lila gé moal nya teu meunang jawaban. Ari madaratna, nyéta sok dipaké jalan teu uni ku jalma nu goréng budi. Contona nu kaalaman ku Eros (lain ngaran sabenerna). Anteng teuing “ulin” dina facebook, ieu wanoja umur 14 urang Cisaranten Kulon Bandung téh diculik tur dikerem di kamar ku jajaka umur 17 taun, nyaéta (RP).

Mimitina Eros wawanohan jeung RP dina facebook. Terus pada-pada paheut jangji yén poé Ahad (25/11/2012) duanana rék patepung di pakarangan Rumah Sakit Al-Islam. Dibadé-badé rék meunang kabagjaan, Eros kalah ka leungit. Nepi ka poé Salasa (27/11/2012) manéhna can kénéh aya balik. Sabab kaancikan ku rasa kamelang tandaning kanya’ah, indung Eros nyatana Yayah (36) buru-buru laporan ka Mapolsék Arcamanik. Geus kitu mah nya dipalulurh baé nepi ka kapanggihna.

Cék Kapolsék Arcamanik Komisaris Polisi (Kompol) I Ketut Adi Purnama, sanggeusna patepung Eros dibawa ka imah dulurna RP, nyaéta Wawan Hérmawan (32). Pernahna di Parakan Saat II No 170 RT 04 RW 10 Kalurahan Cisaranten Éndah, Kacamatan Arcamanik, Bandung.

“Eros dikerem di kamar salami dua dinten. Mana tiasa kapaluruh téh margi kenging wartos yén Eros nyandak hand phone. Ana dicobaan dihubungi, tétéla aktif kénéh,” cék I Ketut Adi Purnama di Mapolsék Arcamanik, Jalan Cisaranten, Juma’ah (30/11/2012) ka wartawan.

Gancangning carita, dina poé Rebo (28/11/2012), kira jam 01.00 tengah peuting pulisi hasil manggihan Eros, RP, jeung Wawan. Teu antaparah deui RP jeung Wawan gancang dicerek. Eros mah disalametkeun. Balukar tina pagawéanana nu teu hadé téa, RP jeung Wawan beunang ku Pasal 328 KUHP Jo UU RI No 23 taun 2002 Pasal 83, nyaéta bisa dijagragan hukuman pidana panjara maksimal 12 taun.


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...