Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanSalasa, 27 Novémber 2012 14:11

Upacara Milangkala PGRI, H. Aang Hamid Suganda: Guru Kudu Leuwih Profésional

Ku Tirta Jaka
SN
Pangurus PGRI jeung unsur Muspida. [Potret: Tirta Jaka]

(SundaNews, Kuningan) Rupa-rupa acara digelar pikeun miéling milangkalana Persatuan Guru Républik Indonésia (PGRI) anu ka-67. Di Kabupatén Kuningan, upamana, miplingna téh ku cara ngalaksanakeun upacara. Tempatna di Lapang Pandapa Paramarta Komplék Stadion Mashud Wisnu Saputra. Waktuna poé Senén (26/11/2012). Malah Bupati Kuningan, H. Aang Hamid Suganda, gé milu ngadeg di satengahing nu upacara.

Minangka pajabat daérah, H. Aang Hamid Suganda umajak atawa miharep ka sakumna guru di Kabupatén Kuningan leuwih profésional deui. Lian ti kitu, leuwih hadé mun guru teu petot-petot ngaronjatkeun disiplin tur kamampuh dirina deuih. Éta sakabéh téh taya lian ti enggoning nuhunan tungtutan jaman ka hareup nu mingkin maju. Cindekna mah guru téh kudu luhung ku élmu, jembar ku pangabisa.

“Nu utamina mah guru téh kedah langkung disiplin. Margi, saupami guruna henteu disiplin, tinangtu muridna ogé moal disiplin,” kitu cék Aang di satengahing upacara.

Cék Aang kénéh, sacara umum dunya atikan di Kabupatén Kuningan téh beunang disebutkeun ngagumbirakeun. Salah sahiji buktina dina hasil ujian nasional (UN) nu nyugemakeun. Malah kapan salah saurang siswi SMA ti Kuningan téh meunag peunteun panghadéna di tingkat nasional basa UN taun 2012.

Saterusna, naon rupa nu dikedalkeun ku Aang tadi téh dikandelan ku Kepala Dinas Pendidikan Pemuda dan Olah Raga (Disdikpora) Kabupatén Kuningan. Nyaéta, sakumna guru di Kabupatén Kuningan kudu mampuh ngaronjatkeun kualitas pendidikan.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...