Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhSenén, 19 Novémber 2012 03:03

Ngalanglang Nusantara Maké Sapédah Ontél

Ku Dikdik Mulyadi
SN
Ngalanglang nusantara numpak sapedah [Potret: Dikdik]

Katelah na Yadi Karung (47). Awakna masih kénéh cangker. Karesepna ngaboséh sapédah. Ku resep-resepna numpak sapédah, Yadi kungsi apruk-aprukan ngurilingan Indonésia. Malah nepi ka luar nagri sagala.

Yadi kungsi numpak sapédah ti Bandung ka Bali  (taun 2008),  Anyer-Panarukan-madura (taun 2009),  Bandung -Bali - Lombok (taun 2009),  jeung Bandung -malaysia-Malaka (Tahun 2010). 

Sapédah anu dipaké ku Yadi nyaéta  kaluaran Belanda anu dingaranan Burgers (1939). Batan cape mah,  Yadi kalah katagihan haying ngurilingan deui Indonésia naék sapédah.  Ku kituna, geus dirarancang,  dina bulan February rék mimiti ngider deui dina acara  “Damai Anak Negeri Pasundan  Lintas NKRI”.

Salila ngalakonan pangaresepna,  Yadi tacan kungsi manggih karerepet anu kawilang berat. Paling ogé, ceuk Yadi, dina pasualan waragad. Yadi  anu aktip di  Paguyuban Sapédah Kolot Bandung (PASOBAN), miharep sangkan pamaréntah maliré kana éta paguyuban. Sabab, Yadi saparakanca dina enas-enasna mah milu kampanye pentingna maraké sapédah. Tujuanna, sajabana bisa nyéhatkeun awak, jaba  keur ngurangan polusi.

 

 


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...