Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiJumaah, 16 Novémber 2012 23:45

Najan Tacan Manjing Pikeun Dipanén

Sieun Kaburu ku Lanas, Patani Kuningan Gancang Panén Boléd

Ku Tirta Jaka
SN
Sieun kaburu ku lanas, patani boléd gancang panén [Potret: Tirta Jaka]

(SundaNews, Kuningan) Pikeun patani hui boléd di wewengkon Kabupatén Kuningan, usum panén  beunang disebutkeun bungah teu bungah. Bungahna, pédah harga hui boléd nérékél dibandingkeun jeung usum panén saméméhna, Teu bungahna, sabab hui nu dipanén henteu mulus, da puguh katarajang hama lanas. Kusabab kitu, pelak boléd nu tacan manjing dipanén kapaksa gancang dipanén da sieun kaburu ledis ku hama lanas.

"Kedahna mah panén téh dua sasih deui, namung kumargi sieun kabujeng ku lanas  kapaksa énggal dipanén," kitu ceuk Umar (54),  salah saurang patani hui boléd di Désa Bandorasa Wetan, Kacamatan Cilimus, Kabupatén Kuningan ka SundaNews, poé Jumaah (16/11/2012).

Nurutkeun Umar, hama lanas nu narajang hui boléd téh lain saukur dina usum panén ayeuna. Sabab, ampir saban usum panén sok katarajang lanas. Biasana hui boléd meunang melak dina usum halodo.

Hama lanas téh mangrupa bilatung nu biasa ngagorogotan beuti hui. Hui nu geus keuna ku hama lanas biasana teu ngeunah didahar, da rasana ogé pait.

"Kumargi kitu, batan kabujeng ku lanas nya énggal-énggal wé dipanén. Ongkoh deuih harga boled téh ayeuna nuju awis. Patani ngical ka bandar sakilona Rp2.500. Sasih  kamari mah mung  semet Rp 800 sakilona. " pokna Umar.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...