Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhKemis, 15 Novémber 2012 22:41

Bukur Dina Ondangan, Tradisi Surat Ondangan di Majalengka

Ku Kentring Manik Mayangsunda
SN
Ondangan kudu aya bukuran [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Majalengka) Rék sakumaha hade desainna ogé, ari dina ondanganna euweuh bukuran mah tangtu moal pati dipaliré. Tangtu lain ku hayang-hayang teuing bukur dina ondangan. Tapi, ieu mah dina raraga miara tradisi. Ondangan téh biasana ngandung barang anu bisa dimangpaatkeun ku nu diondang. Misalna sabun seuseuh, kuéh, tug nepi ka roko.

Contona di Désa Padarék, Kacamatan Lemahsugih, Majalengka. SundaNews manggihan ondangan kawinan ti Kulawarga Ust. Ojo Suharja, S.Ag., Kepala MTS Al Ma’sum Malausma, Majalengka. Dina éta ondangan, minangka bukurna téh sabun seuseuh. Ari keretas ondanganna mah kalintang basajan, ukur print out dina keretas bodas 70gram (14/11/2012).

“Didieu mah da kitu tradisi ondangan téh. Tinggal ngeprint acarana, tempatna, waktuna, dibungkus wé ku pelastik, dihijikeun jeung sabun seuseuh atawa roko. Teu kudu dingaranan keur saha-sahana, pokona mah bagikeun wé ka salembur. Dijamin bakal daratang…” kitu ceuk Deris Setiawan, pangantén anu ngaranna ditulis dina éta ondangan.

Puguh baé ieu tradisi téh dina enas-enasna mah kalintang nguntungkeun pausahaan anu produkna dijieun bukur dina ondangan. Sajabana ti produkna payu diborong, jaba ku dibagikeunna ogé mangrupa promo gratis anu mujarab, kalayan dijamin bakal tepi ka sakumna warga di sadésa.


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...