Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakSaptu, 10 Novémber 2012 01:30

Sajak-sajak Lia Taliah

Ku Lia Taliah
SN
Ilustrasi [Potret: Turi Syahdarina]

‘Na rohangan haté

 

‘Na rohangan haté

Rék ngedalkeun

Rasa cinta nu tos lami

Taya nu miroséa

 

‘Na rohangan haté

Diri teu weléh lumengis

Neda widi ka Salira

 

‘Na rohangan haté

Cipanon ngemeng ku du’a

Biwir baseuh ku asma-Na

Asma nu ngageterkeun jiwa

 

‘Na rohangan haté

Kapeurih anu tumiba

Dosa anu di babawa

Sieun anjeun teu narima

Kana tobat saban sujud

 

Cisitu Indah, 3 Oktober ‘06

 

 

 

Sumujud di Alam Pakar

 

Nyukcruk galur nu dituju

Mapay laratan nu diseja

Harita anjog ka dinya

Ka lebah nu iyuh linduh

Di sisi émpang hareupan

Ucang-anggé

Bari ngedalkeun kahayang

Ngaliwatan hiliwir angin ti lamping

Dipairan manuk nu eunteup dina dahan

 

Éndahna alam

Diri laif rék rumingkang

Haté ngadadak muringgis

Neda ampun kumalengis

Duh, Nu Ngagaduhan ieu raga

Diri sujud ka Salira

 

Dago Pakar, 15 Ramadhan 1427 H

 

Norékeun Haréwos

 

Gunung di simbutan halimun

Sagara nandang tunggara

Lemah keur ruhit berewit

Balébat teu ngaronghéap

 

Hayang teuing srangéngé némbongan

Panggeuingkeun nu di simbut humarurung

Écagkeun tunggara nu ngakar na dada

Musnahkeun ruruhit beureuwit

nu nyangkaruk na kalbu

 

Kalah mongkléng ngadeukeutan

Ngagelebug angin na siraheun

Gumuruhna norékeun harewos

Kilat tingburinyay

Guludug ngaguruh

Siga nu meulah langit, nénjrag jagat

 

Cisitu Indah, 4 Séptémber 2006

 

Lia Taliah, Ibu Rumah Tangga anu mikalandep sajak Sunda.  Sajakna kantos dimuat di Majalah Seni Budaya, KoranSunda, jeung H.U. Galamédia. Kiwari linggih di Jl. Cisitu Indah Bandung.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...