Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhJumaah, 09 Novémber 2012 03:28

Purwakarta Beuki Nyunda

Ku Irawan
SN
Purwakarta leuwih nyunda [Potret: Irawan]

(SundaNews, Purwakarta) Kabupatén Purwakarta beuki nembongkeun karakter Sunda. Gedong-gedong pamaréntah ti mimiti Kantor Bupati nepika Kantor Désa, kantor-kantor dines jeung fasilitas balaréa nu dikokolakeun ku pamaréntah di dayeuh jeung di lembur, maraké suhunan julang ngapak. Pager jeung Gapura kahuripan mapaés buruanana.

Sababaraha tokoh pawayangan dijieun patungna, ditempatkeun di lebah nu sakira-kira strategis loba jalma lalar liwat. Nu kaitung anyar, kawijaksanaan Bupati Purwakarta H. Dedi Mulyadi, SH dina ngawangun karakter fisik kasundaan, nyaéta maréntahkeun dipakéna bubu jang ngagantungkeun lampu sisi jalan.

Lain wungkul dina wangunan fisik nu nyunda téh. Dedi Mulyadi nu tara leupas iket, geus ti béh ditu mula, nalika mimiti jadi Wakil Bupati ngumpulkeun sababaraha musisi Purwakarta dina hiji beungkeutan Kelompok Musik Émka Salapan. Nepi ka kiwari, nya Kelompok Musik Émka Salapan ieu nu sok maturan Bupati ngaprak lembur Purwakarta dina acara Gempungan.

Acara nu diayakeun bagilir ka tiap-tiap Désa, iwal ti gunem catur jeung rahayatna ngeunaan pangwangunan, Bupati ogé mindeng ngawih sunda ciptaanana sorangan, nu diaransemén ku Kelompok Musik Émka Salapan. Malah sakapeung sok ngondang artis seniman sunda nu geus moyan di tingkat nasional.

Kawijakan jang pagawé nagara, Bupati Purwakarta ngawajibkeun ngomong sunda saban poé rebo, boh nalika barang gawé sok komo mun keur rapat atawa riungan resmi séjénna. Malah nu masih kénéh haneut jeung masih prosés ngabaladah, nyaéta  nalika sarakola barudak lalaki maraké pangsi, barudak awéwé maraké kabaya.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...