Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhKemis, 18 Oktober 2012 01:02

Bédana Ngaboncéng Mojang jeung Ngaboncéng Meri

Ku Bah Enyus
SN
Untung meri mah teu wajib make helm [Potret: Bah Enyus]

Geus bangga jaman ayeuna mah hayang ngabringkeun meri téh. Sabab, Bandung beuki heurin usik. Komo deui lamun ngabringkeun meri ka kota, aya bahan diklaksonan teu eureun-eureun ku supir. Komo deui supir ayeuna mah réa pisan nu babarian ambek téh, teu kaopan. Sautak-saeutik langsung mencét klakson anu matak ngajelengéng kana ceuli.

Hiji-hijina jalan pikeun mawa meri ka kota mah nya kudu naék kandaraan. Leuheung anu boga mobil mah, sakali ngakut téh bisa didedet nepi ka puluhan urangna, aéh... puluhan merina. Ari boga kandaraanna ukur roda dua, nya kapaksa kudu diboncéng.

Ari ngaboncéng meri, tangtu bakal béda rasana jeung ngaboncéng parawan bahénol nérkom. Contona, lamun meri rada bangor, misalna macok punduk anu ngaboncéng, aya bahan ditalipak tah sakadang meri téh. Tapi lamun dipacokna nu sakadang... aéh... ku nyi mojang mah, kamungkinan punduk kalah beuki diadekeun. Kitu tah bédana.

Sanajan kitu, aya ogé kauntunganna ngaboncéng meri dibandingkeun jeung ngaboncéng Nyi Parawan. Ari ngaboncéng meri mah, nu diboncéng teu kudu maké helm. Hartina ngirit anggaran keur meuli atawa ngaréntal helm. Mangkaning sakali ngaboncéng meri, aya kana 20 mah sakali iangan téh. Hartina, saupamana meri diwajibkeun maké helm, kudu boga helm salikur. Untung pisan meri teu diwajibkeun maké helm.

Tah, ari  ngaboncéng Nyi Mojang mah wajib kudu boga helm dua. Lamun henteu, tinggal nungguan dititah kasisi ku Polantas. Ku kituna, lamun tinimbanganna perkara helm mah, asa mending ngaboncéng... Nyi Mojang.

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...