Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanKemis, 18 Oktober 2012 00:30

Acara Focus Group Discussion Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif

Madungdengkeun Pasualan Publikasi Karya Fiksi

Ku Tatan Rustandi
SN
Madungdengkeun Pasualan Publikasi Karya Fiksi [Potret: Tatan Rustandi]

(SundaNews, Bandung) Puluhan penulis ti sawatara komunitas jeung pakumpulan ngayakeun diskusi di Hotél Carrcadin, Jl. Kebonjati, Bandung, Jawa Barat, Rebo (17/10/2012). Ieu acara téh minangka bagéan tina Focus Group Discussion (FGD) Publikasi Karya Fiksi, anu dikokojoan ku Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif.

Digelarna acara FGD téh pikeun madungdengkeun rupaning pasualan anu patali jeung prosés kréatif nulis, sarta nyiar jalan pikeun ngungkulanana. Para penulis anu ngahadiran diantarana aya wawakil  ti Forum Lingkar Pena, Majelis Sastra Bandung, Indscript creative, Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda (PPSS), jeung sajabana.

Padungdengan anu dipandu ku Mufti Nurlatifah, S.Ip., MA., mokus kana genep topik utama. Diantarana  pasualan jeung  tangtangan publikasi karya fiksi para penulis lokal di daérah,  trén karya fiksi di tingkat lokal, isu-isu kiwari di dunya publikasi karya fiksi,  masa depan karya fiksi Indonesia,  jeung nampung rupaning saran pikeun kawijakan publikasi karya fiksi di daérah.

Husus dina pasualan kahirupan sastra Sunda, Dhipa Galuh Purba anu hadir ngawakilan PPSS nétélakeun yén penerbit anu sok medalkeun buku Sunda kawilang saeutik. Malah anu dipikawanoh ku masarakat mah  ukur Kiblat Buku Utama. Jeung Geger Sunten. Sanajan Geger Sunten tingkat kuantitas pamedalanna nyirorot upama dibandingkeun jeung taun-taun saméméhna. Penerbit séjénna ogé aya nu sok medalkeun buku Sunda, saperti Wahana Iptek jeung Pustaka Latifah.

Ku ayana jumlah pamedal anu minim, réa diantara pangarang anu ”kapaksa” ngamodal sorangan medalkeun bukuna. Contona, kiwari dina jejaring sosial, rarenung pangarang Sunda anyar tur ngarora dina komunitas “Fiksimini Basa sunda”. Tingkat produktifitasna luar biasa, tug nepi ka bisa ngungkulan produktifitas fiksimini basa Indonésia. Aya diantara para pangarang fiksimini anu medalkeun buku ku cara ngamodal sorangan atawa réréongan. Hal éta téh ku ayana kurang kawadahan ku pamedal anu lolobana mah henteu pati kataji nerbitkeun buku basa Sunda.

Sajabana di Bandung, acara FGD diayakeun di kota-kota séjén, kayaning Aceh, Medan, Jambi, Padang, Jakarta, Yogyakarta, Surabaya, Banjarmasin, Balikpapan, Denpasar, jeung Manado.

Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif jangji pikeun milu ngaheuyeuk kamekaran karya-karya fiksi, sangkan leuwih mekar, kaasup nu patalina jeung karaharjaan pangarang. Dina waktu nu moal lila deui, Kementerian Pariwisata dan Ekonomi Kreatif ogé baris ngayakeun lomba nulis karya fiksi.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...