Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanSalasa, 16 Oktober 2012 23:53

Acara Munas IMBASADI XIX di Kampus UNPAD Réngsé Digelar

18 Wawakil Universitas sa-Indonésia Ngaluuhan Munas Mahasiswa Basa Daérah

Ku Ilham Nurwansah
SN
Pintonan tari dina “Gebyar Budaya Nusantara” [Potret: Firly]

(SundaNews, Jatinangor, Sumedang) Musyawarah Nasional Ikatan Mahasiswa Bahasa dan Sastra Daerah Se-Indonesia (Munas IMBASADI) ka XIX resmi dipungkas di di Aula Pusat Studi Bahasa Jepang UNPAD, Jatinangor, Sumedang, Jawa Barat, Senén (15/10/20120 jam 20.30 WIB. Éta kagiatan téh dipungkas kalawan resmi ku pupuhu Jurusan Sastra Sunda UNPAD, Tedi Muhtadin, M.Hum, salaku ais pangampih munas taun ieu.

Munas anu kakara réngsé digelar téh dihadiran ku wawakil ti 18 universitas sa-Indonésia anu mibanda jurusan basa daérah. Wawakil anu hadir  nyaéta ti Universitas Negeri Yogyakarta, Universitas Gadjah Mada, Universitas Negeri Sebelas Maret (Surakarta), Universitas Negeri Veteran (Sukoharjo), Universitas Negeri Semarang, Universitas Pattimura (Ambon), Universitas Lambung Mangkurat (Kutai), Universitas Hassanudin (Makasar), Institut Hindu Dharma Negeri (Bali), Universitas Sumatera Utara, Universitas Indonesia, Universitas Andalas, Universitas Negeri Surabaya, Universitas Pendidikan Indonesia, jeung Universitas Padjajaran minangka anu jadi tuan rumah.

Kagiatan anu dikokolakeun ku Himpunan Mahasiswa Sastra UNPAD téh mangrupa agénda taunan IMBASADI, dina raraga réorganisasi kapangurusan. Salila lima poé, ti poé jumaah (12/10/2012), sakumna wawakil universitas ilubiung dina rupa-rupa agénda, di antarana temu ilmiah, seminar nasional jeung pagelaran “Gebyar Budaya Nusantara”.

Ana hasil utama tina agénda musyawarah nasional téh, nyaéta kapilihna Ginanjar, ti HIMA Pensatrada UPI minangka Presidén anyar IMBASADI periode 2012-2013. Dina biantara panutup, Tedi Muhtadin nétélakeun yén kagiatan IMBASADI téh pohara penting dina raraga ngamumulé jeung ngamekarkeun basa daérah di unggal wewengkon di Indonesia. Tedi ogé nandeskeun yén pakumpulan samodél kieu téh kudu dirojong, alatan IMBASADI geus luyu dina jalur cita-cita bangsa jeung kabudayaan Indonesia anu luhung.

“Kagiatan IMBASADI téh kalintang pentingna pikeun éksistensi jeung kamekaran basa daérah di Indonesia, kitu deui ieu kagiatan téh geus aya dina jalur anu bener, luyu jeung cita-cita bangsa. Ku kituna, ieu hal téh perlu diaprésiasi ku urang saréréa,” pokna téh.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...