Bagikeun ka Lapak Facebook

Sastra SundaSajakSalasa, 25 Séptémber 2012 01:04

Majalengka

Ku Oom Somara de Uci
SN
Ilustrasi [Potret: Turi Syahdarina]

 

Iraha urang ibing sauyunan?

Kendang nu rampak mirig angin

Goong ngungkung wanda pundung

Nayaga nu salilana paraséa

Parebut awur duit kencring

wegah padungdung

pokna tandes,” kieu téh sabab ningal nu di laluluhurna kitu”

 

iraha urang ngawih sawirahma?

Lamun saparo ngidul

Dina tongkat dirijén ngalér

Sawareh ngieun tembang anyar

Kawihkeuneun sosoranganan

Majar pantes jadi sindén

 

Tapak Ratu Agung Rambutkasih

Natrat dina samping kayas ais boboko sangu

Ulawéran pinuh ku réméh

Udagan gemah ripah bagja raharja

Kapindingan cimata bulu taneuh nu ilang daya

 

Waja bedog Gelok Banjaran leuseuh diasah

Ngagolér ditimpah panas proposal siluman

Neuteup seukeut ruhay Agni Sumberjaya

Diriung panday nu ngungun

 

Awak nu dipaksa suda

Témbong dina sésa gedong pabrik gula

Ngagambar kelemeng ajal

Tanpa aya rasa leungiteun

 

Anyaman Trajaya ngaheruk di Mindi

Balagédog, Leuwilaja, Buahkapas, Sindangwangi

Haroong adu lohong soal ékspor

Capé nyeuseup bau rotan jeung awi tamiang

 

Kembang gedong gincu muguran sapanjang Kadipatén

Diguyur hujan jeung angin

Jajap buruh pabrik bola sépak nu hanjelu

Sedeng buruh pabrik kenténg

Padil-Mahér-Tohaga-para jebor super Jatiwangi

Geus lila gulung samak

 

Poe nu payah ngagiring dongéng TKW

papiuh antara iming-iming jeung amang-amang

Kagencét rereged hirup daun génjér

jiwa raga dilumpuhkeun

 

Iraha rahayat dibawa senang?

Jalan butbat nyésakeun dongéng peurih

Sawah reuneuh dipaksa gahgar

Garung midang papatong eunteup di Kertajati

 

2010

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...