Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolCék Bah EnyusSenén, 24 Séptémber 2012 00:04

Perkara “Istri Simpanan” jeung “Artis Porno” Teu Kudu Diajarkeun di Sakola

Ku Bah Enyus

Aya naon yeuh di dunya atikan? Geus sababaraha kali aya buku teu uni nyulusup ka sakola. Ti mimiti nu nyebarkeun paham komunis, istri simpanan, tug nepi ka nitah murid ngadadarkeun Maria Ozawa alias Miyabi.

Mémang ari kituna mah, saha nu teu resep ka tangtungan jeung rupa Miyabi. Balaka wé abah gé resep, da puguh lalaki normal. Tapi, kapan ari keur dunya atikan mah henteu cukup ku resep. Anu kudu jadi bahan tinimbangan téh tangtuna ogé: matéri anu ngatik pikeun murid.

Lamun rék dijujut kalayan daria, geus teu kudu néangan jurig nyiliwuri, keur mah hésé deuih néangan jurig mah. Mending kénéh cerek wé penerbitna. Sabab, anu medalkeun éta buku anu gagabah pisan. Sigana éta pamedal henteu bogaeun éditor nu nyakola.

Upama aya sabotase di percetakan, misalna dirobah ku pihak percetakan, kudu dicerek percetakanna. Enya, maksud téh jalmana, lain mesinna. Sanajan pausahaan percetakan boga jurus “Eusi Diluar Tanggungjawab Percetakan’, tetep wé kudu dipariksa ari naskah ngadadak robah di percetakan mah. Enya, bisi aya nu ngarobah kalayan dibarung niat sirik pidik jail kaniaya téa.

Papadaning kitu, kapan ari geus datang ti percetakan téh, tangtu buku kudu dipariksa deui ku pihak penerbit. Wayahna jadi penerbit mah ulah bosen mariksa. Lamun geus puguh layak tur henteu papalimpang jeung papagon, pék sebarkeun. Kitu pan idéalna mah.

Tah, patali jeung sakola, tangtu baé ulah nepi ka leupas tina panalingaan Dinas Pendidikan. Atuh lembaga sakola, lebah dieu Kepalana, kudu tenget kana buku-buku anu arasup ka sakola téh. Pariksa hiji-hiji, boh LKS, komo deui buku panduan. Buku anu sakira-kirana matak piomongeun mah mending ditampik, sanajan aya aya diskon 90 persén ogé.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...