Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhJumaah, 21 Séptémber 2012 03:27

Sasak Nu Taya Gunana di Sukasari, Purwakarta

Ku Irawan
SN
Sasak Nu Taya Gunana di Sukasari, Purwakarta [Potret: Irawan]

(SundaNews, Purwakarta) Aya sasak nu ti mimiti dijieun teu bisa dipaké meuntas. Geus mangtaun-taun sasak nu nepungkeun Désa Kertamanah jeung Désa Ciririp di Kacamatan Sukasari, Kabupatén Purwakarta, teu mangpaat.

Sasak nu aya di dusun Cibuni Pasir Kertamanah jeung Dusun Gunung Buleud Ciririp ieu téh, mimiti dijieun nalika Purwakarta dipingpin ku Bupati Lili Hambali Hasan.

Sanajan katempo sasakna mah geus weweg, tapi tacan disambungkeun jeung jalan nu aya. Nu disebut jalan di lebah Desa Kertamanah ieu téh kakara aya batu galedé jeung sareukeut nu dipasang teu puguh juntrungna.

Komo lebah Désa Ciriripna mah,masih kénéh jalan satapak. Padahal, ceuk informasi nu nepi ka SundaNews, keur nyieun jalan katut sasakna geus dialokasikeun waragad nepika Rp2 miliar.         

Balukar tina pasualan éta, masarakat Kacamatan Sukasari, hususna Desa Ciririp jeung Kertamanah hésé rék indit-inditan.

”Keur masarkeun hasil tatanén atawa kaperluan séjénna, salila ieu masarakat maké parahu nu ongkosna teu saeutik, ngaliwatan Waduk Jatiluhur. Atawa maksakeun badarat maké motor anu tangtu jauh naker,” Kitu ceuk Ahri, Sékdés Kertamanah nalika ditepungan ku SundaNews.

Ahri nambahkeun, lamun pangwangunan jalan jeung sasakna réngsé tur bener mah, bisa nyambungkeun Kabupatén Purwakarta, Karawang jeung Cianjur. Sabab mun ti Désa Kutamanah Kacamatan Sukasari nu natangga jeung daérah Loji Kabupatén Karawang, hayang nyambung ka Désa Parungbanteng Kacamatan Sukasari nu deukeut ka Cikalongkulon Kabupatén Cianjur, kudu ngaliwatan Desa Kertamanah jeung Desa Ciririp.

Boa, sasak éta mah ngahaja dijiien keur pamandangan, lain keur meuntas.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...