Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhSalasa, 18 Séptémber 2012 05:29

Munir Diabadikeun Jadi Ngaran Jalan di Denhaag, Belanda

Ku Maruta Bayu
SN
Munir diabadikeun jadi ngaran Jalan [Potret: melkyfahri.blogspot.com]

(SundaNews) Di luar nagri, Munir diarajénan salaku pejoang Hak Azazi Manusia (HAM). Contona di Denhaag, Belanda, Walikota Denhaag, Jozias van Aartsen boga ideu ngaabadikeun ngaran Munir dina ngaran jalan di Denhaag. Munir minangka tokoh Indonésia kaopat anu ngaranna dijieun jalan. Saméméhna, Belanda kungsi ngaabadikeun tokoh Indonésia dina ngaran jalan, nyaéta Irawan Sujono di Amsterdam, Mohammad Hatta jeung Raden Ajeng Kartini di Haarlem.

Jozias van Aartsen, nu boga ideu pikeun nyieun Jalan Munir (Munir Straat) di  Denhaag, Belanda, minangka hiji panghormatan ka aktivitas anu geus merjoangkeun HAM. Nurutkeun Jozias, minangka pejuang HAM, ieu tokoh kalahiran Malang, Jawa Timur, 8 Desember 1965 kalintang pantes dilélér pangajén ku dijieun ngaran jalan.

Munir maot, ninggalkeun pamajikanana, Suciwati, sarta dua urang budakma, Sultan Alief Allende jeung Diva. Maotna Munir nepi ka kiwari tacan kaguar. Nu écés mah Munir palastra di satengahing lalampahan ti Jakarta ka Belanda, 7 September 2004. Munir diduga diracun  di pesawat Garuda Indonesia.

Jozias kalintang hanjelu ngabandungan pamaréntah Indonesia anu henteu pati serius ngungkab palastrana éta tokoh HAM anu dipergasa ku cara diracun.

Salila hirupna, Munir kungsi narima sawatara pangajén, saperti Right Livelihood (2000), Maandanjeet Singh Prize UNESCO (2000), jeung sajabana. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...